Thursday, February 14, 2013

Conversation Between Single Guys During Valentine's Day

Valentine's Day...kitorang tak sambut...sebagai umat islam dan menghormati fatwa yang telah dikeluarkan...jadi blasah aja la gi keluar minum minum dengan kengkawan yang masih single mingle nieh...

Semua pon umoq dah lebih 30 tahun...ada kerja...ada keta...ada moto...ada savings...tapi...tak kawin-kawin lagi...aishhh...si 'A' tu sampai mak kat kampung dah tolong cari dah...sebab dia pon dah give up dah nak cari sendiri...bukan tak dapat...tapi bila dah planning nak go further ajer...ada aje ilham baru yang Allah bagi buat memang tak jadi...

Si 'B' plak...kerja hebat...terbang sana sini...girlfriend tak putus...tapi memang tak cukup masa untuk kenal dengan girlfriend sendiri...so dia pon jadi was-was...ntah la...

Si 'C' plak...pernah bertunang...putus...sebab...tetiba aje family pompuan tu meroyan sebab kata si 'c' tak cukup standard...nak hambik ko sekarang...si 'C' dah abis masters tengah sambung PhD plak...pastu tetiba la plak family ex-tunang tu nak berbaik baik balik...yang ex-tunang tu lepas putus...terus family dia kawinkan dengan anak orang kaya mana ntah...tak sampai 3 tahun dah cerai...tak der jodoh kot...tapi of coz si 'C' pon ngak mau lah...hello...tetiba ajer nak balik...apekehal itu ex-tunang...

Si 'D' punya citer plak...si pompuan tu suh dia tunggu sampai pompuan tu abis PhD dia tahun ni...pastu baru diskus...wachaaaa...aku sangat kagum dengan kecekalan si 'D'...ntah ntah nanti pompuan tu pon tak jadi dengan dia...takpon letak hantaran RM30,000...sebab dah ada PhD katanya...errrr...

Si 'E' plak...citer ala ala telenovela skit...pompuan yang dia nak tu nak kat orang lain...tapi at the same time pompuan tu pon taknak lepaskan si 'E'...konon teman tapi mesra...tapi si 'E' ni still mengharap...and pompuan tu pon tau yang si 'E' ni syok kat dia sebab si 'E' pernah bagitau...tapi kena reject mentah-mentah...pastu dok mencari si 'E' bila dia bergaduh dengan bf dia...wadehek...kitorang geram gak dengan pompuan itu...sila la bust off sahaja...jangan la dok bagi harapan palsu itu...si 'E' ni pon satu...dah kena nasi kang kuasa dua kot...ntah bila la mau sedar nieh...doa saja...

Si 'F' ni lagi satu...dia tak mencari...orang cari dia...pastu dia terima saja...then dia pon memang cam sangat praktikal dan straightforward...takde masa nak moshi moshi romantiko de amor nieh...pompuan tak dapat cukup attention blah ler...pernah sekali ada pompuan ni merajuk dengan dia...seminggu lebih tak kol...dia buat dek ajer...fokus ke kerja katanya...errrrr...sekarang ni...dia in relationship with a girl who like to have all the space he has been giving her...sangat sesuai dua orang nieh...tapi kawin...ntah ler...

Aku? nothing interesting...kalau ada orang mau ada la...

Kitorang bersembang punya bersembang sampai dah lupa nak dekat kul 2 pagi...demmm...semua pon kerja the next day...mampuih la mata panda nanti...then we went on our separate ways back home...

Tapi terngiang-ngiang lagi kat telinga aku pasal our friends and family's comment about our so-called single status (kalau tak kawin lagi kira single walaupun dah ada gf)...semua orang dok cakap yang kitorang nie memilih sangat...salahhhhhh tu...based on our conversation yesterday...kitorang agreed that...bukannya kitorang nie memilih...tapi...orang lain tu yang tak memilih kitorang...

Hahaha...moga-moga ada la yang memilih kitorang nieh...ahahaha...demmm...cheap plak rasanya...hahaha...

AW


14 comments:

Qashmere said...

Ramai kawan single ye. hahaha!

saya afi said...

Interesting :)

nihadriz said...

wei, ramai je kawan aku yg single. awal2 maybe parents bising but once dah cecah 30 ni, orang pun ok saje. mostly my friends from architecture background are single.

nothing to worry kalau ko rasa content dengan your current life. unless ko rasa menggelupur nak carik isteri, aku ada sepupu (bukan govt) yang keje engineer. umur 29. nak? heheheheee~

patunghujan a.k.a cik teruterubozu said...

my parent n family pn bising gak pasal isu ni, dlu time muda2 nk kawen x bg, ni nk masuk 30, bising laa pulak. tp situasi skrg mcm akmal ckp bukan kami memilih, tp org x pilih kami.ahaks.
cayalah korg punye forum mlm valentines tuh <3

marmalade said...

yekeeeeee kalau ada orang mau, ada laaaa??? sudahlah mal!

hahahahahahah.
alah, jodoh tu kan rahsia Allah :)

muhamadakmalwahab said...

Qashmere:
well...apa nak buat...takdak orang mau...

muhamadakmalwahab said...

Saya Afi :
boystalk...hehehe...

muhamadakmalwahab said...

Ha :
Insya allah...anything is possible...i am that worried...hehehe...

muhamadakmalwahab said...

Patunghujan :
Hahahaha...betul kan...kitorang memang from time to time akan terkumpul camtu abis la semua citer kuar...dalam 3 bulan skali kot baru bleh terjumpa cukup korum...

muhamadakmalwahab said...

Pn. Hayati :
Insya Allah...
Hanya allah yang tahu...
~cukup artis tak jawapan i?~hahaha

Abd Hadi said...

rileks la bro, enjoy your life dulu. sambil-sambil tu cari la :)

fifi said...

hi, i've read ur blogs thru marmalade blog...
and utk jodoh tu..klu dh lps 3 series..mmg sume org akan pressure u lah..but lets just take ur time to find the right ones..

don't just get married for the sake of getting married

muhamadakmalwahab said...

Hadi :
Hahahaha...

muhamadakmalwahab said...

Fifi :
Kitorang laki kurang skit pressure rasanya berbanding pompuan...but of course...we all are waiting for the right ones...not merely anyone to fill in the blanks...hehehe...