Saturday, December 10, 2011

Johor Premium Outlet

Wachaaaa...dengaq nama pon dah rasa cam nak gi...hahaha...


Aku apa lagi...terus la surf website dia...tengok info sket (info ajer)...owh demmm...rupanya ini premium outlet ni sama company dengan the one yang aku gi ari tu kat Rinku Town Osaka and Kobe Sanda in Kobe yang kat Jepang itu ari...perghhh...ini memang bebetul fektori otlet...bukan cam yang kat Bandung punya fektori otlet...this is for real...of kozzz...'terpaksa' la wat lawatan tapak la kannnn...hahaha...


Konsep bangunan dia memang sama cam yang kat Rinku and Kobe Sanda itu...yang kat JPO nieh plak ada ler 80++ kedai pelbagai jenama...international mahupun local...so semalam aku dengan si zaza and hubby dia pon buat la 'lawatan tapak'...walaupun ini otlet terletak out of nowhere...keliling dia memang tempat jin bertendang...jauh gak ler dari JB itu...tapi agak dekat dengan airport...tapi ramai gilosss weih orang pi itu otlet...pi kerumun cam tak pernah tengok supermarket...opppsss...hahaha...nak masuk parking pon satu hal dah...jenuh mencari parking...dah dapat parking plak...bermula ler sesi 'catwalking' window-window kat otlet tuh...

Memula first skali nampak terus itu Zegna Outlet Store...storewide 50% uolssss...memang ler dengar cam best...tapi kalau sapa yang ala ala sengkek cam aku...50% dia pon still kena pikiaq panjang nak beli ke tak...sebab rega semua main ribu riban weih...after 50% pon still ribu riban...nak ajer aku beli suit dia sepasang...yang paling murah pon dalam RM2,400...lepas diskon adalah RM1,200...dan berpegang pada 'a man need to have a good suit in his closet'...aku pun saja ajer ler nak tengok ada saiz ker tak...cessss sungguh...tiada saiz aku...demmm...nak button pon tak bley kot...okay nextttttt...

Keluaq ajer pintu nampak orang bratoq panjang nak masuk Burberry...pastu aku tengok yang keluaq plak mesti ada aje benda yang depa beli...tapi tak sanggup den nak bratoq weih...baik layan tempat lain dulu...Michael Kors plak semua pon barang pompuan ajer...siap buat banner bebesor lagi...henbeg rega RM2,400 jadi RM999...spesel diskon...perghhhh...pastu ada Ferragamo Company store depan itu MK...masuk ajer...aku terus nampak itu kasut yang sangat chantekkkk hokey...boleh buat gi kerja...tengok harga...wahhhhhh...RM700??? for Ferragamo yang main harga RM1,000 ke atas...itu sangat berbaloi hokey...hampir terbabas di situ untuk membeli...tapi tenangkan diri sekejap...cakap sama diri sendiri ~tahun depan aku mau gi europe, tahun depan aku mau gi europe, tahun depan aku mau gi europe~ dengan perlahan letak balik itu kasut ke rak...cessss...

Jalan dua tiga langkah nampak la lagi orang bratuq...kali ni nak masuk itu Coach Outlet plak...demmmm...takpelah...jalan dulu...ingat nak beli beg keja Coach...sebab ada Coach Mens kat situ...tapi next dulu lah...masuk plak Geox...tapi kasut yang aku suka tiada kaler and size...okay next...pergi plak masuk Pedro...ada kasut tuh satu RM99...tapi biler aku masuk ajer kaki...jalan tak selesa...so pass...next...Braun Buffel dengan Tommy tak buka lagi kedai...demmm...pastu gi ler jalan lagi sampai ke hujung...ada la kedai Vincci dengan Padini...penuh giler orang...sesak sangat...takmolah masuk...so aku pon naik atas...

Sampai ajer kat atas...terus nampak lagi orang bratoq nak masuk itu Nike...waktu kat Rinku dulu aku masuk itu Nike tangan kosong...kuaq dengan 4 pasang kasut...owh tidakkk...harus dijauhkan...terus gi kedai Clarks...mak aih...itu kedai Clarks macam kena tsunami daaaa...kasut kat atas rak dia banyak dah takder...kedai pon penuh dengna orang...ada satu kasut kerja Clarks tu yang aku tau memang harga dia RM350...kat itu kedai tinggal RM220...terusss la aku pegang itu kasut pergi kat salesgirl dia tanya saiz...turns out tinggal last pair...happens to be aku punya saiz...tapi aku tengok kasut tu memang cam dah kena tsunami...habis calar balar...so of coz la tak jadi amik...owh...keciwa lagi...keluar ajer Clarks terus masuk Levi's plak...ini plak memang bikin aku panassss ajer...boleh kata majoriti saiz suar jeans dia 31 dan ke bawah...demmm...kompem aku nak pakai masuk paha pon tak moattt kottttt...keluaq la lagi...pi Timberland plak...kasut kerja tu memang aku tau harga dia RM400 sebab baru lepas tengok dengan Zaimee and Tina kat Lot 10...kat situ RM299...tapi bila tanya lagi skali...tiada saiz jua...hampeh...demittt...

Jalan skit...ada Lacoste...itu kasut manyak cunnnn...RM200...tapi lagi skali bila tanya saiz...cuma ada itu ajer saiz paling besaq...aku gagahkan jua masuk ke kaki...tapi memang serious aku berdiri ajer pon rasa sendat kat kaki...apakahhhh...ada plak DKNY...storewide 50% juga...tapi semua pon barang pompuan...mau ajer aku beli satu henbeg bagi kat sesapa sebab aku udah tensen sebab tak beli aper aper lagi...tapi pikir balik...ermmm...aku nak bagi kat sapa? tak jadi beli...sebelah tu CK pon sama gak...aishhhh...last skali aku masuk itu kedai Adidas...sajer jer le window...memang harga kasut dia murah dalam RM30~RM60 compared to the same shoes kat Al Ikhsan...tapi takperlah...aku nak cari kasut kerja...

Akhirnya aku keluaq jua dari itu JPO tanpa membeli apa apa...aishhhh...tapi bila fikirkan balik...memang tujuan aku mau window ajer kan....so memang hasilnya window jer ler...selamat la duit...tapi itu ati manyak sakit woooo...sebab semua benda yang aku mau semuanya itu pon tiada saiz...demmm...tapi takper...next time ada lagi...mau tunggu itu Braun Buffel buka dulu then aku gi skali lagi...mau tengok kot kot ler ada rezeki...hahaha...whatever it is...ini otlet memang berbaloi la nak gi...tapi maybe ada yang keciwa and kata barang dia semua tak best la...old season la...and what not...aperkah...hello...memang konsep outlet adalah itu macam la ngok...new arrival masuk boutique la budusss...outlet bukan klcc nor pavilion...dah nama pon outlet...of coz la barang pon limited to certain thing ajer...aishhhh...

Tapi kompem la aku akan gi skali lagi...cuma tunggu next year la kot...tunggu reda skit dulu...sekarang nieh ramai sangat orang nak gi...tunggu diorang re-stock barang...then buat lawatan tapak skali lagi...yeahhhh...

Echo

10 comments:

YanTie AhMad said...

mal...aku yang org johor pun tak buat lawatan tapak kat situ lagi..actually dekat jek ngan opis aku..tp mmg tau tempat tu cam kena serbu je..maka aku tak mau pegi dulu..biar bagi reda dulu..

SurayaHarris said...

Mal...kt mn?aku br nak beli purse braun buffel kaler plum...adakah ada di sana new arrival?

SurayaHarris said...

Mal...kt mn?aku br nak beli purse braun buffel kaler plum...adakah ada di sana new arrival?

marmalade said...

mal, i gelak jeeeee baca entri nih! omg!
and you rasa you tak shopaholic????

tapi takleh lawan kat cheshire oak mal. or the one that we went in washington - can't remember. hihihihihi. but takpe, next time you bawak duit banyak-banyak and go crazy ok? :)

xetxet said...

OMG!! empty handed?

muhamadakmalwahab said...

Yantie :
WAJIB buatttttt...

muhamadakmalwahab said...

Cikgu Suraya :
Nanti tahun depan aku gi lagi aku akan buat seperti yang kita bincang eh...

muhamadakmalwahab said...

Cik Hayati :
I memang bukan shopaholicsss yer...
hahaha...

Memang kalau diikutkan Bicester Village, Wartheim or Seravalle have better options and more mark down prices...

Tapi for Malaysian and also Asian (coz i had been to the ones in Japan)...JPO does have its own extra advantage...

muhamadakmalwahab said...

Zetty :
Sedeh hokey...hwaaaaaa :(

nihadriz said...

mal, berapa pasang kasut lagi ko nak beli ni? kalo kaki ko ada 8 ok la.

aku setuju if ko beli anything else, except shoes. percayala, ko akan jadi melda marcos nanti :P

btw, in your case, empty-handed is better than empty-pocket for next year's trip :D