Monday, January 9, 2012

Asisten Direktor Bukan Kerja Pilem Ajer Yer

Aku baru ajer tukar opis baru...designation baru plak asisten. direktor...no longer asisten sekreteri...

Anyway...ada la jumpa dengan kawan aku semalam...dia bawak sorang kawan pompuan dia...pastu takper lah...had dinner ajer ler kan...pastu sembang punya sembang...tetiba itu pompuan tanya la aku kerja apa kan...tak sempat aku nak jawab...member aku yang sengal tu tolong jawabkan...

Member : Owh dia nie kerja asisten direktor...baru ajer...
Pompuan Itu : Yer ker...kerja dengan production house mana eh?
Member Dan Aku : Errrkkk??? ~bunyi cengkerik kedengaran di belakang~

Aku dengan member nak bantai gelak...tapi tak sampai hati...sebab itu pompuan tanya soalan dengan sungguh sincere...so aku just betulkan ajer ler yang aku bukan kerja dengan production haus...hahaha...tetiba dia terus mintak diri gi toilet...bila balik terus tukar topik...tapi aku dengan member memang perasan muka dia agak merah sudeh...hahaha...tetiba aku teringat kat si Elle...dia pon dulu ingat asisten direktor ni kerja pilem ajer...tak sangka la plak aku ada lagi yang ingat benda yang sama...hahaha...

FSOM

8 comments:

Cherrie Pie Sweety said...

haha drpada arep kene perli dgn makcik kg dia, laa, setiausaha pun ada penolong ye hahah lagi keji apa kena cmtu

nihadriz said...

masa aku study dulu, kelas kitorang panggil studio, sbb ada draughting table etc. so, bila aku mention kat kawan aku yang aku kena balik ke studio sbb ada submission, kawan aku ingat aku keje DJ. bolehhh???

cher : hahaha~ i belum pernah ada lg experience mcm tu. semua org kenal perkatan PTD je. PP ke, PSU ke, diorang tak kenal melainkan sebut ADO. heheheh~

Hasina Terebuzzu said...

hahahaha.. aku ms kt K#N dlu lg mcm2 soalan yg kua.. mcm keji giler nama post tu.. cait!!!

xetxet said...

at least u dapat jumpe artis. i nak jumpa artis pun tak dapat! kelas u ols!

muhamadakmalwahab said...

Cher :
Aku pun pernah kena umpat dengan makcik kampung 3 tahun lepas sebab pen. setiausaha ajer...blajaq tinggi tinggi pi usm...last last tolong si sekreteri buat kerja ajer...kalau sekreteri buat kopi...aku kena cuci cawan...gilosss hapo...ngok ngek sungguh makcik itussss...

muhamadakmalwahab said...

Ha :
Kelasssss Hajjah Deejay...sembah ratu...pasang lagu nasyid...hahaha...

muhamadakmalwahab said...

Ina :
Hahaha...pedulikan saja...hahaha...

muhamadakmalwahab said...

zet :
uolsss lagi kelassss...nanti feeling feeling ala SATC gi nuyok gituuuu...kelasss nokssss...hahaha...