Wednesday, January 4, 2012

Welcome 2012

Memula let's see how my 2011 went...

January yang agak membengangkan sebab aku got into a disagreement yang akhirnya merugikan aku sebab itu owang budusss sombong sentap...so it triggers something lah...tapi whatever it is...aku sampai la ke Rome...yeah...dengan mym...dody...jaja...amy...zen...ayumi...kelasss uolsss...awal tahun dah gi long haul trip...hahaha...tercapai gak harapan sampai ke Rome...jadi dah cross satu negara lagi daripada list aku...

February tu dah sampai ke Prague...main salji bagai...wahhhh...cross lagi satu impian aku...then sampai gi Milan and akhirnya sampai gak ke Venice...and ada la benda-benda happened in my life yang not worth mentioning pon...

Mac aku tukar department lepas hampir 3 tahun kat kewangan...masuk HR plak...naissss...

April bermula dengan Bali trip with Mym and Jaja...sangat ngok ngek hokey kitorang punya trip...tapi memang memorable...satu lagi cross out place...pastu banyak belajar pasal HR...

Mei plak kena korban trip gi Medan sebab terlibat dengan APC...okay la...sesekali dalam bulan biru (kali kedua aku terpaksa kensel trip ke Medan itu)...pastu dapat plak surat offer untuk attend one month course kat Osaka...kelassss ko Maria...

Jun disambut bersekali dengan besday aku...pastu terbang gi Osaka...made new bff uolsss...Aida Pa'an Tinie Kue Taiko and of coz Abang Osaka...kelasss...adik aku pun kebetulan ada kat Osaka waktu time aku gi...

Julai plak aku kena transfer department lagi...gi Privatisation plak...nothing much happened...but one thing for sure...i got a really great boss...hehehe...

Ogos dah bulan posa and one of memorable day for us in the service for the same batch lantikan...dapat surat memangku...wachaaaa...dalam bulan posa plak tuh...rezeki ramadhan katanya...

September plak dah start memangku...naissss...

October sempat lagi aku terbang plak gi Phuket dengan Jepp Fara adik dia dengan gf...and it was also a hectic month for me...gilosss weih...

November pon sempat lagi fly gi Saigon plak...nak sambut besday Jaja punya pasal...Ina Ryn Hadi Jepp Fara Yantie Aliya Amy pon polo me gak...Ned ajer tak dapat join...huhuhuhuh...sedeyyyy...

December adalah turning point...dapat surat transfer...sedih juga...tapi its by my own choice lah...huhuhu...

So...camna 2012...

1. I Want to LOOK GOOD in suit...wachaaa...
2. KAHWIN laaaaaaa...
3. Learn as much as i can in my new line of work...
4. Kumpul duit NAK beli RUMAHHHH...
5. Tambah skill memasak...yeahhh...
6. Kurangkan ASAP dalam JANTUNG itu...

Lain lain akan dihapdet mengikut kesesuaian semasa...tapi whatever it is...6 ni yang ultimate target nieh...insya allah...doa dan usaha...diakhiri dengan tawakal...whatever it is... 

WELCOME 2012...

FSOM

12 comments:

HaRaShO HiDaYaH said...

asap dlm jantung ke....asap dalam paru2?hehehe

Hasina Terebuzzu said...

1. kompom la ko akan terus membeli kasut.. cit!!!!
2. insyaallah makbul hendaknya
3. caiyok2..
4. yeahhh.. dgn org rumah sekali ye?
5. masuk masterchef la
6. satu je cara..ko isap asap lori balak..kompom stop terus asap rokok! ekekekee

xetxet said...

target lagi satu, penuhkan passport. hahaha.

marmalade said...

mal, i sokong number 6 tuh! sangat-sangat sokong. hihihi.

muhamadakmalwahab said...

Hidayah :
hehehe...sama ajer le tuh...hahaha...oooppsss...

muhamadakmalwahab said...

Ina :
1.Kena kurus dulu ala model Zara...hahaha...
2.Amin
3.Yeah...
4.Aminnnnnnnnn~panjang skitttt~
5.Tak dapat la kotttt...
6.Cesssssssssss

muhamadakmalwahab said...

Zet :
Mebi not...hahaha...

muhamadakmalwahab said...

Cik Hayati :
Kena cari orang rumah duluuuu...baru la boleh ada motivasi kuatttt...hahaha...

dianramli said...

permulaan tahun baru yang baik, Akmal! dah transfer WP ni lagi panjang lah langkah kau nanti..hehe..

muhamadakmalwahab said...

Dian :
Hehehe...tapi kena restart balik segala...aiiii...

Mr. Moshuchi said...

semua2 di atas 1-6 aku setuju n sokong...semuanya terbaeekkk.

tapi yg no.1 tu mesti hang nampak smart n hensem sgt..SELEPAS aku kahkahkah...:p

'arif said...

ye..sila kahwin!