Wednesday, November 11, 2009

Sekarang Cinta Pakai Otak

Aku tengah driving pergi kerja pagi when i first heard of this song...all i can catch was Hey Ladies...mesti lagu indonesia inieh...and cam sora Rossa...oklah fine...then bila sampai kerja kebetulan staff aku pasang lagu nie...terus la aku tanya dia tajuk apa...then i download it from the internet....then aku pon dengar kat iPod aku...then i found that the lyrics is interesting....

Tapi betul la aku memang boleh relate lagu dengan sebahagian kengkawan pompuan yang aku kenal (no offense okay, just based on observation)....you see nowadays, bley ler tengok yang laki ni makin berkurang la (tu tak tolak lagi the ones that is totally out of the picture)...so all the girls have to berebut okay to get a guy (ooopsss)...but then again, some got a total NO NO NO kind of guy and they are okay with it as long as they have someone to call as their boy friend instead of just being plain single (true okay, statement yang aku dengar from some of girls)...giler ngok ngek okay...tapi aku tak salahkan diorang la...it is a matters of a heart (oooopsss) tapi kekadang aku rasa its more on the matters of loneliness (ooopss i see it coming, mesti aku kena hempuk nieh)....not that i call them desperados la, but just think la...use your brain...cam lagu si Rossa tu - Cinta Pakai Otak Jangan Rugi Hati Rugi Waktu...

Sudah Ku Bilang Jangan Terlalu Yakin, the starting of the song totally dedicated to the girls who are too blind to see what is in front of their eyes...or they see and know it but they just choose to ignore it...ulang balik...PAKAI OTAK!!! aku kekadang geram betul with some of the girls that i know who are totally and 'faithfully' supported their boyfriends' wrongdoing...not that others want to interfere with their relationship, but the thing is please lah...Nanti Patah Hati Siapa Mau Nolong?...mai ler terkedek kedek balik kat kengkawan ini yang dah ulang berulang kali....deng tak? dulu waktu zaman berpeleseran orang bagitau taknak dengar, then when the thing doesn't went towards her way baru ler nak carik balik kengkawan....itu lagi satu yang aku bengang...why when you have a relationship (other than marriages), you have to give up your friends who had been by your side thruout your life (even thruout your 'courting' period okay, some even help out)....yo! korang kenal kengkawan lagi lama daripada kenal bf/ gf korang kottt!!! (for this case it applied to both gender)...

Kita Juga Bisa Menipu Dan Menduakan....totally true....i never object to this particular phrase....ingat laki ajer yang dok menipu? pompuan pon ada jugak okay...and sucks giler...aku pon tak tau ler apsal orang highlight laki ajer menipu as kalau menipu pon dengan pompuan lain yang means that particular pompuan lain itu juga terlibat dalam penipuan secara tidak langsung....Memanglah Tidak Semua Lelaki Busuk...of coz la hello...aku salah sorang yang tak busuk okay...minyak wangi ada lagi kat rumah...tak pakai pon still senantiasa okay ajer...(tapi aku still teringat dulu keja kat kopibin, si Natasha Hudson masuk abis satu kedai bau wangi giler)....hahahahahaha

Then sh*t happens pastu departed both your ways datang la menangis nangis....hurmmm...kalau tak, asyik ajer tinggal kawan...aku gerem betul dengan orang camnie....ya la...aku pun pernah la gak berkapel kan...but never i discard my friends...eventho sometimes memang terpaksa la kan...but not everytime la...sampai kan ada some tu siap suh rahsiakan jumpa diorang takut nanti bf jeles...huh???aperkah???what ever lah...

But the thing is, i just try to look back on what had happened around and i know that there are lots of people yang bercinta tapi tak berfikir panjan...sorry to say lah...and satu lagi aku heran la kan...setiap kali berkapel dok i love you , you love me la....huh? aku heran la sangat....setiapkali kapel baru its all about love...but hello if you already been thru more than 3 relationship that you 'claimed' it that it was based on love, i dont believe it...based on lust is more accurate...ya la...for me la kan (not everybody thinks the same)...its not easy for you to fall in love...and for you to fall out of it...if anyone come to me and say they are in love everytime they have a single crush or start a relationship....well first time - i will say good for you, second time - hope that its not a rebound love, third time - are you sure????? fourth time and after that - owh yeah...great (~sarcastic tone applied~)...until the time when you got married and you say you are in love, then i would say ~i wish i could be like you as well~ honestly....otherwise, its just another telenovela in the making lah....

Maybe that's why la aku still single kot...coz i dont find a person whom i want to love (just yet)...and i still remember Ikram's advice, just let yourself caught up with emotions with your truly wedded wife...otherwise it is all kinda not real...as you dont know whether the person you are dating is actually your soulmate...hurmmm...and furthermore la kan, its easier that way...no complication of emotions...nak break it off pon senang...tiada element patah hati di sini....kalau nanti la ditakdirkan aku jumpa la jodoh aku...tarak la nak tunang ker haper ker....ON ajer terus....hahaha...ya la...kalau difikirkan la...if seriously you are in love, what are you waiting for? sealed it lah....so kesimpulannya fikirlah....and believe me i try to use it in this particular matter....never let your heart clouds away what's in your brain...

ajie
3:35 p.m
12 November 2009
Putrajaya

14 comments:

RARA said...

agreed with u.

so jangan lupa ajak aku melepaks walaupon aku dah ada bf. ahaks.

kalau bf aku tak bagi,aku pi jugak ok!!! ada aku kesah?

muhamadakmalwahab said...

baikkkk....
kita tengok nanti...betul ker ko buat cam yang ko cakap...hahahah

RARA said...

deng!

'arif said...

lambat la ko..lagu ni dah lama gua layan..layannnn

muhamadakmalwahab said...

rara : i hold your words out okay...kita tengok nanti...

'arip : aku jarang dengar radio...dok dengar iPod ajer bila driving...ari tu iPod aku bat abis tu yang aku bley terlayan la plak lagu inieh....cool siot....cinta pakai otak...patut tajuk dia cinta pakai otak...baru tarbaikkkkkkkk

Pengejar Masa said...

Zaman sekarang ni semua sama je. Yang penting ko kena berhati-hati. Dan sila jangan curang oke Mal?

Ara Izat said...

ahahahaha. sadly to say i WAS one of that kind of person.

but sometimes we need to learn from our experience kan? dah terkena batang hidung sendiri hah amik kauuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!

cinta-cinta gak, tap kalau laki aku buat hal, aku buat balik. ahahaha.

muhamadakmalwahab said...

hadi : aku setia...hahahah...

ara : yup..experience is the best teacher...dia buat hal, balas ajer balik...itu baru namanya cinta pakai otak..hahahah

hailwa said...

akmalsengaaaaaaallll!! heheheh

being single is better than being with someone yg tahpahape ok

jay jamil said...

bercinta? buang masa jer. sakit hati, sakit kepala. ganas tak ayat ni?

statement hadi tu agak klise bagi aku. hahahahahahahahah

muhamadakmalwahab said...

siti miti : betul tu...itu sebab aku bengang dengan certain kawan aku yang sanggup ajer ada boipren yang ntah haper2 asalkan bila orang tanya, dia boleh cakap dia ada boipren...ngek tak camtu?

jay : memang cliche' giler...hahaha...aku ni bercinta lepas kawin kot....sebelum kawin buang masa arrr...nanti tengok tak jadi...abis buang masa buang karan and bak kata rossa rugi hati...hahaha

marmalade said...

i am married to malaysia.
hehehehe itu lagi best. takde elemen-elemen patah hati, takde nak buat date jumpa sana sini, takde nak merajuk-merajuk, kena kasi present time birthday. sms goodnight, hugs and kisses. takde.

cuma janji saya, saya akan buat sehabis baik =)

muhamadakmalwahab said...

hurmm...we are all married to malaysia...tapi nanti nak kena curang to her gak coz need to find another...hahahaha

Syera Zaly said...

nice ;)