Thursday, July 8, 2010

Last Season Shoes

Biaq pi la last season pon...
Pontbriand White Laced Up Men Sneakers (the pic was taken from Aldo website)

Aku beli kasut hari nie...okay fyne...but seriously i just wanted to buy it...no pressure...hehehe...ni semua sebab si hajjah dengan zaza la nie...first of all we went to alamanda...coz the gals wanted to buy some stuff...little did i know that the 'stuffs' were handbags...jadi...pergi la ke bagz bar itu...mimym bought a red elle handbag and zaza walk out the store with two bags...one elle and another bag is suzy smith...hurmmm...girls...handbags...i could never understand their needs to have more...hurmmm...
Kuar dari bagz bar...si mimym nak gi bank to withdraw some cash...so zaza and i just figure that we may just go over to aldo...since they are having sale...and there's no harm in seeing rite...hahaha...petanda awal nak terjebak dah nieh...sale...hurmmm...brapa kerat sangat la sale...10% ajer kot...but it was not disclosed of how much the discounts given...it was only stated...Great Deals...okay fyne...so mata aku nie cam saja jer ler nak tengok satu kasut nie...suede khaki colored sneakers...aldo shoes roughly would cost about RM200++...this one does too...except after the 'great deals'...it was slightly over RM100...perghhh...teruss aku tanya size...hahaha...tapi takdak...so aku pon tak pueh ati...cari lagik...then i came across this one white sneakers...hurmmm....i never had white sneakers...this might be fun...tengok la harga...erkkkk...it cost 1/4 of the original price...and it fits me right in...apa lagi...beli ajer ler...hahahha...anyway it is a white pontbriand laced up sneakers...cool...

So i walked out of aldo with yet another sneakers in my hand...

Masuk plak dalam Guess...semuanya sebab aku punya mata tertengok 70% on jeans...and i am in a dire need of jeans...serious tak tipu...tapi sayangnya...yang 70% tu jeans pompuan semuanya...jeans laki...15% ajer...from RM500....taknak lah aku...kalau 70% from RM500 mau gak aku...RM150...tapi biasa la...dah masuk dalam butik camtu harus la roaming around...kat handbag section ada sale...and dua orang pompuan itu...walaupun baru lepas beli handbag...still gak nak tengok...hajjah ter'suka' la plak kat satu beg kaler hitam nie...then salesboy tu cakap...50% kak...apa lagi...even hajjah was swayed...hahaha...and hajjah walked out with yet another handbag...padahal kat bagz bar dah beli dah...beli lagi satu...hahaha....adoi la...

Teringat la plak kat cik cher yang kata...dia nak ban keluar shopping dengan aku...sebab aku ni have a way to persuade her to spent on stuffs...hahahah...yer ker...mana ada...kebetulan ajer kot...kuang kuang kuang...tapi whatever it is...retail terapi nie best gak...tapi kalau ada duit la...kalau tak dak duit tu...hurmmm...sendiri mau pikir la...as of aku...memang ler aku nak beli sneakers sejak sekian lama...kebetulan dah dapat jumpa satu yang aku berkenan...and within aku punya budget lak tu...apa lagi okay on ajer ler....

Tapi itu ajer ler kot...takder nye aku nak shopping slalu...sendiri pon harus pikiaq la...tapi aku perasan something...aku tak pernah beli something that is out in the new arrivals section...sebab sooner or later it would end up in the best buy/ last season items gak....and hey...this is malaysia anyway...majority of people doesnt care with the seasonal items...and as of aku...aku just suka yang murah...tapi aku tau berkualiti...and worth my every ringgits....heheheh...most and foremost...i dont think that it would be my last pair of shoes....hehehe...

ajie
1:25 a.m
9 July 2010
Putrajaya

10 comments:

marmalade said...

niceeeee :)
i was at alamandos too, and walked by aldo. nampak this one pair of shoe and i need badly a pair of brown shoes.
but i belum beli lagi. BELUM eh. tapi akan beli. hahahahaha.

nihadriz said...

kira kasut ko dah jadi 14 pasang la sekarang kan? kan? ni tak termasuk yang off-the-record shoes lagi. make sure before nak pegi basuh kereta tu simpan elok2 jgn bagi menyorok bawah karpet dan disangka hilang sampai azrin terpaksa buat post mortem kat tempat basuh kete tu. Hehheheee...

ingat bulan august. aku perlu beli shirt n slacks utk rezal. sila ikut ;)

Cherrie Pie Sweety said...

tau xper.. aku xnak g bandung dgn ko ha ha ha

muhamadakmalwahab said...

cik hayati :
marilah kita sama sama menyumbang ke arah ekonomi malaysia dengan bershopping...hahaha...

ha :
ni aku pakai memang sedap di kaki...tu yang beli terus tu...and its under RM100 after sale okay...hehehe...and dia punya design memang nampak ala ala cam kena langgar dengan tayar keta ajer...hahaha

muhamadakmalwahab said...

cher :
alaaaaaaaa...
jom la...hahahaah...
takmo gi bandung...kita gi london terusss...hahaha

Al Hadi said...

aku pun nak ke LONDON huhuhu....

SurayaHarris said...

Aldo on sale?smpai bila malllllll..eksaitedddd

muhamadakmalwahab said...

hadi : jommm...london is much more possible sebab sentiasa ada tiket yang sangattttt affordable ke london...RM2200 pon boleh dapat naik emirates pergi balik...plus transit in dubai for 9 hours...silap ari bulan...boleh overnite kat dubai...hehehe...

cikgu suraya :
aku tak tau sampai bila...tapi sale dia sangat la tempting cikgu woittt...harus pergi melihat...aku tak tengok plak harga kasut pompuan...tapi kasut memang banyak yang cun melecun and affordable...

dhr said...

rendu nak shopping! sini xde ape2 yg boleh dibeli. i really need the retail teraphy...tempat ini hampir membuatkan aku mental!

muhamadakmalwahab said...

sila lah pergi dubai itu...dekat ajer kan dubai dengan sudan...abis la ko kalau gi dubai...memang shopping dia terbayekkkk...