Wednesday, July 21, 2010

Style

Each of my friends have their own writing style...

Each one of my friends' blogs represent what they are in person...their likes their dislikes...and sometimes from reading their entries...you kinda get the idea of how the person are like in person (eventho sometimes/ most of the times they are totally different from what we think they are like)...blogging is just writings...its a bunch of writings of one to express him/ herself...and its cool to read bout their writings...

Some people like cik hayati with her impeccable english most of the time made me feel embarassed of my own writings...ya la...grammar aku went into the drain kan...i enjoyed reading lein's travels and shopaholic adventure...i can't help but laugh reading most of rosli's humor-look on life around him...ha always came out with something to read on...esp the most recent ones which she had the urge to kick-my-arse as i bought RM18 ticket to terengganu earlier...oooppsss...i always felt enlighten by entries made by shuko...his entries are deep...some of my friends are teachers...hurmmm...nowadays teachers are not as they were...teacher's life by cikgu ili and cikgu suraya (also as a mom) are the combination of humor and lots and lots of personalities...its all about their journey in life and educating others...wahdi's blog always made me green with envy...from the gorgeous pictures to the constant travel to beautiful places on the planet...most recently he updated about Italy and Greece...aiyooo...alia's blog is more or less like a daily journal of some sort...more specific on her daily life...if i want to have a good laugh...hadi's will be my choice...that was before he privatised it...invite please ya...if i want to have a gist of what married life are like...yaya's and mrs pali's would be on my reading list....that is for the married...but the ones who are unmarried but in serious relationship? zetty's of course...the recently moved to Sudan, dian entries are all about her life in Sudan...not to be forget...ina rambinah with her diving adventure (recently got her liecence) and her escapades...and there's more and more friends with the own antiques...i never fell short of reading material...

Regardless of the topic...it seems like most of my friends love writing...sharing part of themselves with others...that's cool...actually truth to be told...it also connect others...i still remember how i actually befriend with cik hayati...padahal kat sixmonthscourse tak pernah bercakap satu habuk pun...hahaha...but all in all...there's always a good thing that can come out from everything...its just style...

ajie
12:10 p.m
22 July 2010
Putrajaya


23 comments:

SurayaHarris said...

Yours would be combination of shopaholic and traveler...

Lein Nazir said...

Me?Shopaholic?hmmmm....

nihadriz said...

wei, aku tak in serious relationship ke? tu konon nak carik alasan ko lupa nak dtg kenduri la kannnn :P

papaYA said...

Hehehe, aku pun kadang2 malu dengan english aku yang kureng ni.. But this is the only time I can write in English. My Ministry implements Bahasa in almost everything..

HAdi, nape private kan blog....

dhr said...

blog ko best, byk info. pasal travel, foods, movies etc.
keep on writting!Jgn jd mcm aku,xde bahan nak tulis.

Hasina Terebuzzu said...

nmpk sgt tak suka baca blog aku!

papaYA said...

Alalalalala Ina..
Ko baru2 lagi, tak nmpk lagi theme blog ko :D

Mr. Moshuchi said...

hahaha ina merajuk..hohohooo

blog aku biasa2 ja mal...
yes masing2 ada stail..n lenggok bercerita (menulis) hehehe...

Cikgu ILi said...

Blog ko ada gambar-gambar yg cantik-cantik..kalah dslr..yg aku heran aku pun edit guna software yg sama tapi hasil tak sama.

Hasina Terebuzzu said...

shuko: sukalah kau mamat sastera... nama ko naik!

yaya: huhu.. ye la.. sapa laa akuuuuu... huuhuuu

muhamadakmalwahab said...

cikgu suraya :
ko lupa lagi satu...makan...hahaha

lein :
harus la ko shopaholik wat...high end siot...skg baru aku tau thiery muggler ada produk lain selain minyak wangi...and butik dia ada kat kl...hehehe

ha :
ko bukan dah serious relationship dah...ko tu dah engaged kot...different tu...sengal sungguh...hahahaha...

muhamadakmalwahab said...

yaya :
aku plak dok campuq aduk english dengan BM...cam aku dok cakap everyday...aku ni cam tulis aper yang terlintas kat otak which goes align of how i speak...hahaha

dian :
ko tulis ajer pasal ko punya daily life kat sudan tu...mesti tetiap ari ada ajer ler something that can be shared...serious aku tak pernah terfikir nak gi sudan...tapi memandangkan ko dah ada kat sana...mebi kalau ada rezeki..hahaha

ina :
mana ada...aku slalu baca wat...elelelele....

muhamadakmalwahab said...

shuko :
serious bro...setiap kali baca blog ko mesti aku dapat enlightment about certain stuff...itu ler...everyone have their own style kan...hehehe

cikgu ili :
ko godek godek ajer software tu...mesti boleh nyer...and tengkiu sebab puji...hehehe...ko punya blog aku suka arrr baca...memang cikgu zaman sekarang sungguh berbeza...hehehe

marmalade said...

akmallllllllllll... sweet lah you nih. heheheh. yelah, masa kat sixmonthscourse tuh, you kerek eeeehhhh. walhal kita satu group menari lagik tau! i attempted sekali nak bercakap dgn you, pastuh you buat dek je. malas nak layan. hahahahahahahaha. aiseh man, sorry, i was supposed to call you for lunch kan? busy gile minggu nih.

impeccable english ye? hahahaha macam word amik dari comment i jeeeeeeee :p tak impeccable lah, masih ada kekurangan. and terima kasih kerana membaca dan sudi dibaca :)

muhamadakmalwahab said...

cik hayati :
jangan dilupa...satu grup memanah juga...hahaha...your english is better than mine...jauh tinggal...termalu seketika...tapi this is the one and only medium i can write in english...same as yaya...all of job-related thingie are fully in malay...
takper..you roger ajer bila you free...but i will be out of office this weekend until tuesday...ada kursus...hehehe

fadhlullahomar said...

aku...cuma baca certain blog je. bukan sebab aku tak suka blog org lain...tapi aku tak dapat carik masa yang lapang bila nak baca blog...so aku jadik selective...

muhamadakmalwahab said...

aku baca blog orang bila aku rasa bosan...which happens quite a lot despite kerja dok bertimbun...kekadang baca blog orang lain is like an escapism...especially yang suka dok travel tu...aiiiii...teruja buat seketika...hehehe

Abd Hadi said...

Blog aku tu merepek je. Sambil dicampur unsur porno. Hmmm mungkin nak bukak balik la

Cikgu ILi said...

Akmal,
Cikgu lain kat sekolah aku, aku rasa sama je mcm cikgu zaman aku dulu..
Aku rasa aku je cikgu yg aneh kat sekolah.
Nanti aku godek lagi camne nak bagi gambar langit sangat cantik mcm ko.
Kelebihan gambar ko, langit sentiasa biru.Itu yang lain drpd org lain.

muhamadakmalwahab said...

hadi :
sebab itu kalau aku perlukan light reading aku akan buka blog ko...hahahah

cikgu ili :
yer ker...nasib baik la aku kenal ko kan...so aku kenal cikgu yang unik dan lain dari yang lain la at least...hehehe...yang pasal software tu ko kena adjust kat color saturation dengan brightness dengan color temperature...dot dot dot...ko godek ajer ler..hehehe

nihadriz said...

abang hadi : unsur porno? yeke? porno tu apa? heheheee *gelak gedik dengan harapan abang hadi open balik blog dia*

akmal : aku pun suka je baca blog time2 tgh seteressss dgn boss kat ofis ni. uhuk.

Lein Nazir said...

aah Hadi...if u intend to make it private...pls do invite me...aku pn mengada2 nk buat private boleh x?

muhamadakmalwahab said...

ha :
everybody have a reason for everything...

lein :
dia dah privatised dah pon...ko pon kalau private tu invite ya...