Monday, October 4, 2010

Always The Best Man...Never The...errrr...Man?

Buat kesekian kalinya aku kena jadi pengapit lagi...

Only for this time its not exactly the main person...just one of the string of 12 man who will be escorting the pengantin during the ceremony...aiya ya...sekali lagi...tahun ni dah masuk kali ke-3...tahun lepas dah brapa ntah...sebelum tu lagi...aiiiii...orang tua tua cakap kalau jadi pengapit ni nanti lambat kawin...erkkkk...tapi orang tua cakap jangan percaya gak...depa kata anak dara nyanyi kat dapuq kawin dengan orang tua...errkkk betoi kot...siti dulu mesti dok rajin nyanyi kat dapuq...okay nevermind...

The small celebration ceremony will be held outside of malaysia for only a few close friends and family...alahai...aku kena minta kebenaran gi obesi lagi la nieh...nikah ceremony kat KL...tapi the reception is in one of the islands in the south east asia lah...maleh nak cakap mana satu...so all of us are going to be flown away to this island a day before the wedding reception...abis akad nikah terus cabut gi airport la kiranya...pastu abis wedding balik mai sini balik and let all those family members dengan pengantin sambung 'tambah' family member...hahaha...but i can't imagine we all will be donning baju melayu at the seaside...in a foreign country...arghhh...biaq pi lah...heheh...tapi diorang akan wat another reception kat KL lah...dapat baju lagi lah kot...hahaha...

Anyway...aku okay ajer...tarak hal...tambah tambah dapat baju free...makan kat meja pengantin (ooopppsss)....dapat travel free (Din's wedding in Indonesia and this time)...and a good feeling that i am a part of someone's really important day...

Tapi bila la plak time aku...aku rasa bila sampai time aku nanti...aku nak paksa diorang ni yang dok asyik suh aku jadi diorang punya pengapit ni jadi pengapit aku plak...hahaha...abis la jadi cam citer 27 dresses nanti...wahhh...cool gak tu...but all in all...i am just happy that my good friends are happy...

ajie
1:01 p.m
5 October 2010
Putrajaya

10 comments:

Al Hadi said...

eh, bukan pengapit amik luck pengantin ke? ke aku salah dengar...

Jaja Yunizah said...

huh.....jeles dpt jalan2 free.

Cikgu ILi said...

Akmal....ko nak pei Krabi pulak......seronoknyaaaa....aku tgk kawan aku honeymoon kat situ..nampak mcm cantik sangat.

nihadriz said...

setakat ni, aku belum pernah jadi pengapit. so takde berkaitan dgn tulah menjadi pengapit.

tp bab nyanyi kat dapur tu, takde pulak aku kawin dgn org tua. cuma tua dari segi bulan je. hik hik...

p/s : kazen aku ramai lg yg single n of course younger than you :D

patunghujan a.k.a cik teruterubozu said...

i pn dihantui 27 dresses

muhamadakmalwahab said...

hadi :
ntah...yang aku dengar itu ler...kalau dok jadi pengapit...nanti lambat kawin...ntah ler...huhuhuh... :(

jaja :
alaaaa...skali skala...

cikgu ili :
aku gi krabi bulan disember...tapi kawan aku kawin ni kat pulau jauh skit...hehehe...nanti aku balik dari krabi aku upload photo yer...

muhamadakmalwahab said...

ha :
sila kenalkan kat aku yer ~ayat desperet~ hahaha

teruterubuzo :
huhhuu...apa nak wat...dah jodoh lambat lagi...tengok la...huhuhu

papaYA said...

eh, yg aku selalu dgr, jadi pengapit tu sbb nak bagi jodoh cepat.. Ye ar, ko menjadi tontonan orang ramai yg datang kenduri tu, mane tau ade yg berkenan.. ;) Sebab tu takde orang amik pengapit terdiri daripada orang yg dah kahwin..

Looking at the bright side, ko disuruh jadi pengapit sebab ko adalah kawan yang baik kepada ramai orang sebab tu kawan2 ko mahu ko berada di sisi dia pada hari bahagia dia.. :)

nihadriz said...

mal : time kenduri aku nnt tryla usha2 ye. heheheh :D

muhamadakmalwahab said...

yaya :
betul...aku actually terharu bila orang suh aku jadi pengapit...hehehe...

ha :
taknaklah...malu...hehehe...