Tuesday, November 9, 2010

Hotel Or Hostel?

Aha...its a trick question...

Personally i prefer hostel/ budget accomodation if i am travelling to another country...its not really because of the money...coz seriously you can find very good deals on all those hotels yang berbintang bintang di langit kat internet...sometimes up to 80% off the listed room rates...

Bukannya apa...aku takut kalau hotel tu voguesss sangat...nanti aku takmo keluar bilik sebab best sangat bilik dia rasa malas plak nak keluar...rugi ajer aku gi travel jejauh kalau nak dok dalam bilik ajer...

Lain la kalau pi hanimun...oooppsss...hehehe...

ajie
1:17 a.m
10 November 2010
Putrajaya

7 comments:

SurayaHarris said...

yang penting selamat Mal,aku nervous sket semenjak tgk cerita Hostel..=p

papaYA said...

True..

Super comfy room only makes you want to stay in the room the whole day..

After all, kita semua pernah tinggal di tempat yang super tidak selesa masa DPA dulu and survived :)

Hasina Terebuzzu said...

betoi kata yaya.. aku prefer hostel or bajet acc.. bg aku membazir je byr mahal2.. bukan hanimun pon.. ko akan kua pagi2.. then balik tgh malam.. sesia je.. kalu aku, dh penat sgt, atas rumput pon aku lena.. =p

Jaja Yunizah said...

duk khemah best gak.....jimat duit oooo. lps tu mandi pegi lah kat public toilet tu je. penjimatan hebat woooo, LMFAO!!!

muhamadakmalwahab said...

cikgu suraya :
bukan ler hostel cam asrama tu...guesthouse hotel tu...hehehe..

yaya :
betul kan...kalau terlalu voguesss sangat bilik tu memang malas nak kuar bilik...

muhamadakmalwahab said...

ina :
agreed...

jaja :
erkkkkk...tak sanggup...hahaha...

dianramli said...

erm..kami dulu ms kt msia mmg xkisah sgt pasal bilik..tp bile da kat sudan ni lain plak. yela, hidup kami kat sini pressure, so bile sekali sekala keluar mmg nak yang betul-betul selesa.kami prefer cari hotel baru (yg within our budget la) sb xnk kecewa dapat bilik bau hapak. Kami pernah terkena ms kt msia dulu.