Saturday, November 6, 2010

Time After Time

Time is indeed a funny thing...

People change with time...yeah...exactly...

Recently someone tried to add me in fesbuk...with a message stating...

~you kenal i lagi tak? kita dulu sekolah kat ipoh...u jumpa i waktu hari kantin sekolah i~

Then i take a look at her profile...yeah...i do know her...

It's the girl that i used to like...but then again...i was a nerd in school...not some popular school jock...it was a total crash and burn...more or less...it has been a joke among her friends that i even tried...

But i gave her a chance...i accepted her request...then comes with it are private messages stating how cool i am nowadays...travelling the globe...and i look better than i used to look...and without even me asking...she offered an information that she's still single...

But am i interested?

Sorry...you had your chance...i moved on...one more thing...i don't do second chances...

ajie
10:24 a.m
7 November 2010
Putrajaya

21 comments:

patunghujan a.k.a cik teruterubozu said...

this post very cooooooolllllllllll
sometimes people don't appreciate who we used to be. they more interested on who we are or who we're going to be in future.

Cikgu ILi said...

Akmal..aku suke entry ni...:)
Ruginya dia....

HaRaShO HiDaYaH said...

hahaha mmg kelakar!abaikan ajer...org cmtu mmg tak merongkah pape pun..xsignifikan..hehehe

saerah80 said...

ala akmal, tak kenal maka tak cinta...

nihadriz said...

girls like that only attracted to you because they find you cool. or maybe banyak duit sebab selalu travel. euw.

many more fishes in the sea. heheheh~

muhamadakmalwahab said...

faezah :
i think so too...back then i was an object of their ridicule for a while...and life is like a wheel...sometimes you are up...sometimes you are down under..

cikgu ili :
rugi ker? tak rugi pon...aku bukannya sesiapa...just a normal guy living in a normal world...hehehe...

muhamadakmalwahab said...

dayah :
i just move on...ramai lagi orang lain yang dia boleh cari...dia memang lawa...thats undeniable...but its just that...i am not interested anymore... :p

syahira :
ko cakap pasal aku ker...pasal dia? aku dah tak mo kenal dia dah...hehehe...masa tu dah berlalu...hehehe...

muhamadakmalwahab said...

ha :
banyak duit??? hahaha...aku ni kan seorang traveller yang sengkek...hehehe...and yeah...there's more fishes in the sea...i just try and try to find it...hehehe...

nihadriz said...

tiba2 aku jadi stalker kat page ko nak tengok sape ko befriended recently. hahahahaha~

aku bukan cakap ko banyak duit. maybe dia yg tengok ko MACAM banyak duit sebab asyik travel je. hehehe...

jay jamil said...

second chance? hahahhahahah. U better don't. lagi macam tak best.

papaYA said...

Berlagak siut..hahahahaha
Ni macam dalam filem :D

Dia hot stuff dulu, kenapa sekarang masih single?? Boyfriend hensem tak berjaya dalam hidup kot..hehehehe

Hasina Terebuzzu said...

waaaahhhhh.. tetiba ada peminat! cayalah! tapi kan.. aku pon rasa cm ha rasa.. minah tu nk bek sebab hang "kaya".. selalu trabel sana sini.. tu yg dia tergoda tu...

**tak sgka siot siap promote kata single tu..euwwwwww**

SurayaHarris said...

RUGI RUGI..mamal taf kot..=)

muhamadakmalwahab said...

ha :
aku dah block dia...sebab dah start nak meroyan bila aku tak layan...boleh???

min :
harus la tak...hehehe...

muhamadakmalwahab said...

yaya :
mana ada berlagak...cuma i dont want banana to fruit two times only...hahaha...ntah ler...takder jodoh kot...takpon kantoi curang...hahahah...keji betul setetment...

ina :
hahahaha...bukan peminat...aku la dulu peminat dia...tu yang aku rasa dia nak test power lagi skali kot...hahaha...

muhamadakmalwahab said...

cikgu suraya :
perli eh...denggg... :p

marmalade said...

in the matters of heart, anything could happen, akmal. so be careful. you may not believe in second chances, but perhaps, one day... you would need it.

of course, once bitten twice shy :)
oh thanks for the postcard, got it!

nihadriz said...

meroyan? owh nooo~ ntah2 dia stalk ko punya blog skali. jeng jeng jengggg...sesedap kita je mengutuk dia. kang ada lagi kawan2 dia datang menyerang sampai keluarla ayat2 "muka lopak". alih2 keluar "muka sopak" pulak. heheheheh~

u don wan banana fruit tu taims okeh. hehe!

Cikgu ILi said...

Rugi la tak dapat nak cam ko yang kacak bak model dengan kerjaya yang wow dan tu tak termsuk dengan pakej pelancongan merata-rata.

muhamadakmalwahab said...

cik hayati :
when it comes to the matters of the heart...i am always extra careful...i dun wan banana to fruit tu taims hokey...hehehe...
owh great...i love the postcard that i sent you...i sent one of the collection to myself...hehehe...

ha :
tak kot...sebab aku hide link blog dalam fesbuk untuk certain orang...hehehe...

muhamadakmalwahab said...

cikgu ili :
kacak ker? hahaha...kelakar la ko cikgu ili...kerjaya wow? hurmmm...pakej pelancongan merata rata...hurmmm...sengsara kot bakal bini aku nanti nak travel dengan aku...semua pon on foot and on budget...hehehe...