Wednesday, August 8, 2012

Memorable Iftar 2012

Alhamdulillah...live to see another Ramadhan...setiapkali datang Ramadhan...tetiba la silaturahim makin erat sesama kengkawan...sebab dok berbuka posa sesama...this year also i have managed to scale down my buffet temptations...so far cuma pergi 6 sahaja buffet Ramadhan namely Chicken Hertz (betoi ka aku eja nieh)...Lake Club Putrajaya (sebab selebret PA Boss aku posting gi Brussels)...Concorde Inn KLIA (wajib pi tetiap tahun sebab berbaloi sangatttt)...Golden Palm Tree Resort Sepang...Gardens Alamanda (rasa cam tak berbaloi sebab hidangan dia sangat limited) and most recently Cyberview Cyberjaya...


The rest of the days are spent with friends makan kat pelbagai tempat...and this also happens to be one of the most memorable buka posa ever...makan kat parking lot office sebab gatai pi bazaar Ramadhan pukul 6.45 petang...balik tu dah azan dalam keta...bulehhhh...terussss...parking keta kat opis...buka posa reramai...hahahah...kelassss kan...sengal sangat rasanya...


Kesengalan juga bertambah apabila pi beli makanan kat bazaar Ramadhan...tapi gatai nak pi buka posa kat Alamanda...tapi semua tempat full house...gi ler Dome...beli ayaq kopi...pastu sesambil tu makan ler benda ringan ringan yang beli kat bazaar tuh...malu gak weih...tapi hentam sajalah...

Pastu tahun ni plak berbeza skit...ada pengalaman baru...pi buka posa peepeeteedee for the first time ever since entered the service almost 5 years ago...then joined buka posa kat opis baru...kebetulan plak warna baju aku time tu matching theme kaler...sejibik cam kaler alas kerusi hokey...hebat kannnn...hahaha...


Ramadhan tahun ni pon sambut lagi kedatangan anak buah baru...Arissa Imanina Adzim...alhamdulillah...bertambah ahli keluarga...siap aku beli besday kek lah...tapi anak buah tak cukup umuq nak makan...so we ate the cake on her behalf...unlike previous year...i fly back to aloq staq almost every week...this year aku cuma balik untuk the first day of posa saja...pastu third week balik ipoh sebab nak tengok anak sedara baru...kiutnyaaaaa...

Then to add to the heat...tahun ni ada olimpik...pi buka posa kat rumah ina sambil tengok DLCW lawan final...wahhhhh...nak tercekik la makan sambil tengok game...tapi walaupun DLCW kalah...tetap kalah bergaya...fight till the end...salute...


Bulan posa ni jugak ada la tetiba promo yang tak dijangka...stabak buat bai wan fri wan...of koz i wan la...bratuq la aku cam orang tak pernah minum stabak sebab dapat bai wan fri wan...and ada la plak BR bagi aiskrim free sebab DLCW menang pingat perak olimpik...tu diaaaaaaaaa...bratuq panjang weih...tapi aku takder ler nak bratuq...tak tahannnnn...

Aku memang sangat suka bulan Ramadhan...dan aku berdoa semoga Allah panjangkan umur kami semua semoga boleh bertemu lagi pada Ramadhan akan datang...dan hopefully...pada Ramadhan akan datang...aku dah berstatus lain plak...hehehe...amin...

FSOM


4 comments:

nihadriz said...

owh rendunyaaa nak iftar dengan korang! cepatla organise. aku join aje.

dah lama tak minum coffee. yela, aku minum kang Amna yang takleh tido. wuhuhu~

marmalade said...

besar harapan saya melihat status anda berubah! heheheheh.

bila fikir-fikir balik, yela mal. semalam i jumpa you, you dah nampak kurus :)

Khairul Amri Ishak said...

akmal:

catatan ramadhan yg mnarik,
even though td aku dpt pengalaman ramadhan yang menguji kesabaran..huhu

Mummy Akmar said...

Salam perkenalan..

Bestnya tengok awak berbuka puasa dengan kawan2.. tahniah dengan kehadiran anak buah baru.

Saya jadi follower ke 61..

Wasalam..