Sunday, August 26, 2012

The Magical Aidilfitri 2012...


Back to raya story...after finished with Ramadhan...comes Aidilfitri...2012...aku dah umuq 30 tahun...hari raya yang ke-30 bagi aku la tuh...hahaha...a lot of things happen during this Aidilfitri...or en route to Aidilfitri...cam biasa...highway memang jem planta skaya...hamik ko...bertolak 2.30 pagi dari Rawang...sampai Ipoh 4.50 pagi...giler haper...nak gi sahur sepanjang jalan dari gopeng ke medan gopeng abis semua makanan abis...aku dengan si mimie blasah makan KFC ajer ler in the end...sambung balik...sampai Aloq Staq pukul 12 tengah hari...sebab buat pitstop kat Sungai Perak nak Subuh and rehat jap...perghhh...penattttt...


Tahun ni selepas bertahun tahun lamanya...akhirnya beli la jugak sofa baru...wachaaa...hahaha...giler arrr...i think we never bought new sofa set ever since 10 years ago...or more...so blasah gak ler beli sofa baru...tahun ni gak...abang aku tak raya kat aloq staq sebab kak ipaq baru lepas bersalin...so diorang raya kat ipoh...kak na tak sempat nak balik raya sebab masalah nak buat passport...tapi dia akan balik waktu mimie punya wedding in October...so we end up skype with Kak Na as we had done before...


This year is a bit interesting...because...kitorang memang berjalan ajer untuk raya...first day of raya biasa lah...gi rumah dekat dekat Aloq Staq...then the second day blasah terus gi Sungai Petani and Pekan Darat...pastu raya ketiga...terusss shoot ke Penang...then straightaway to Ipoh...biasa la...abah pon tak pernah jumpa Arissa lagi...so we all just go ahead and spend the rest of raya in Ipoh...while in Ipoh we also went to our old neighbours' house and Pak Su's...


Pastu aku plak melayan la telatah anak buah aku si Aishah dengan Adam...skype with Kak Na...and every nite in Ipoh we had bbq session...giloss ke haper...blasahhhh...then classmate aku waktu skolah dulu pon mai waktu the final nite before i went back to Putrajaya...


This year mark's Mimie's final year as bachelor...he will be getting married in October...insya Allah...anything can happen kan...its the magic of Aidilfitri...it always bring such joy to everyone who celebrates it...I pray and hope for health to be able to meet the next Ramadhan and next Syawal...we can only pray...insya Allah...


So...Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir dan Batin...

FSOM

6 comments:

Ara Izat said...

Selamat Hari Raya Akmal!!

marmalade said...

gambar last tuh adik you ke mal?
handsomenyeeeeee! hahahahaha. dia nampak macam melayu sikit mal. less international than you are. hihihihi.

nak tengok gambar sofa baruuuuuuuuuu!

muhamadakmalwahab said...

Ara :
Selamat Hari Raya...

muhamadakmalwahab said...

Cik Hayati :
Hahahampeh...

Gambaq sofa tak amik la...semua gambaq duduk atas sofa...hahaha...sofa murahan ajer...yang langsir tu siap ada bling bling lagi...semua adik bongsu i punya kerja la mau bling bling...

papaYA said...

Selamat Hari Raya Akmal.

Semoga segala urusan untuk bertukar status berjalan lancar :)

Syakir Rahman said...

hari raya 2013?? O_o