Wednesday, August 1, 2012

New Arrival in Ramadhan


Alhamdulillah...dapat sorang lagi anak sedara (jangan tanya bila aku punya turn plak...sentapsss) hahaha...nama diberi... Siti Nur Arissa Imanina...mak aihhhh...kesian la kat anak sedara pak ngah ni nanti jenuh nak mengisi borang masuk sekolah segala...abang aku ni ponnnn...aishhhh...

Tapi alhamdulillah...bertambah lagi la ahli keluarga kitorang...the latest and surely not the last in the ever evolving Abdul Wahab clan...hehehe...nampaknya tahun ni bertambah lagi la bajet pak ngah untuk duit raya nieh...takpe lah...nasib baik ada rezeki Ramadhan...so pak ngah kasi anak anak sedara pak ngah ni sekeping duit kaler pepel lah kot...sementara masih mampu nieh (sebab pak ngah nieh bila la nak sampai rezeki part nieh...calon tu cam dah ada tapiiiiii...aishhhh...(-_-")....

This weekend i'm going back to Ipoh to meet my new niece...hopefully that she'll grow up to be insan yang solehah...pandai...comel (cam pak ngah dia ni jugak)...

Anyway...tahun ni kompem la abang aku raya kat Ipoh...so tak cukup korum la kitorang raya kat aloq staq...and furthermore...my sister just told us that she can't make it for hari raya this year...huhuhu...sedih lagi...dah 13 tahun rasanya dia tak balik raya nieh...huhuhu...but she promised that she'll be back by my lil bro's wedding...(jangan ditanya lagi bila turn aku...double sentapssss adik aku langkah bendulll)...

Pepehalpun...i am happy...rezeki Ramadhan kali ni makin bertambah...Alhamdulillah...sambil bulan Ramadhan ni aku gigih berdoa supaya rezeki yang satu tuh mai jugak kat aku...hehehe...

FSOM

10 comments:

marmalade said...

mal, i tak faham kenapa you are pak ngah. sebab you anak lelaki kedua ke after your brother? because you do have older sisters kan?

tapi comelnyeeeeeee! panggil baby apa? arissa? imanina?

muhamadakmalwahab said...

Cik Hayati :

Sebab i anak tengah...the panggilan goes something like this...

1st sister - mak long
2nd sister - mak chaq
3rd brother - pak lang
4th (me) - pak ngah yang comel lagi adorable...hahaha...
5th sister - auntie wani (gedix diorang nieh nak nama omputeh)
6th brother - pak teh
7th brother - pak tam
8th sister - mak su

Hasina Terebuzzu said...

kalo ikotkan 2nd sister - mak ngah, then ko akan jd pak njang (4th) & 5th sister mak teh, 6- pak tam, 7- pakcik & 8- ,mak su. hehehehe

DJ said...

tahniah...wah gitu...kalo kat tmpt ktorg, makngah n pakngah tu yg 2nd...hehehe paklong, pakngah, paklang, pakchik bla...bla...bla...hehehe

Yasz said...

Congrats to you Akmal. Bersempena bulan Ramadhan penuh barakah ni, I amin kan for your doa2 you list down tu including this one -"sambil bulan Ramadhan ni aku gigih berdoa supaya rezeki yang satu tuh mai jugak kat aku" . Amin. :)

marmalade said...

ohhhh pelik sket eh mal your susunan.
auntie wani hahahahahahaha.

i ikut mcm ina nye.

muhamadakmalwahab said...

Ina :
Ntah ler...kedah style kot...yang panggilan ke-6 dengan ke-7 tu jadi camtu sebab mimie putih...si syakir hitam...hence pak teh and pak tam...hahaha...

muhamadakmalwahab said...

DJ :
Hahaha...semua orang pon ada susunan dioran sendiri...ntah ler yang mana satu betul...hahaha...

muhamadakmalwahab said...

Yasz :
Thanks yasz...really appreciate it...

muhamadakmalwahab said...

mala :
i pon tak tau which one is the real one...hahaha...