Sunday, September 25, 2011

Berangan-angan Mat Jenin

I don't know how others cope with their stress...

As for me...aku suka ajer berangan-angan ala mat jenin...

Kalau stress kalu...aku terus ajer gugel tempat-tempat menarik...

Then find info on that particular place...

Pastu gi masuk airlines punya website...

Tengok harga tiket flight...pastu start buat route...then tengok connecting flight and fare...

Pastu tengok plak accomodations...check harga...start wat bajet...

Pastu enter la masuk dreamy mode...berangan terus nak pergi...hahaha...

And keep on berangan...

Pastu orang lain pon kata aku kuat berangan nak gi sana sini...

Well...at least this way aku somehow boleh just not to think about the thing that made me stress...

Berangan ajer ler...bak kata orang...

Aiiii...escapism from reality...

Echo

14 comments:

marmalade said...

alah, lain orang lain la cara dia release stress kan? some people, like me, suka duduk kat rumah and baca buku. baring-baring. tengok tv. certain orang prefer tido. ada yang suka mengemas. ada yang suka dengar musik.

tapi escape from reality sekejap je la. then it hits you right back at the face! huhuhu.

Hasina Terebuzzu said...

ai.. berangan je pon kan?? bukan kna bayar pon kan?? hehehe

dianramli said...

buatla ape saje utk hilangkan stress selagi benda tu tak menyalahi apa-apa. Pedulikan kata-kata mereka, sebab yang menanggungnya kita, bukan mereka.

missbehave said...

yeah some ppl wth their own way for escapism...as long it ease out the stress from us, for me no harm done...
tkdehal...tak luak pon duit org lain,hehhehhehhe
even i do that sometimes...plan out, google map, plan route, kire duit tabung ayam, ahaksss

IkraamSuarez said...

janji ilang stress kan...btw...berkaitan book flight...weken aritu dpt gak book tiket rm10...huhu...

Mr.Ein said...

aku plak..tgk n tanam pokok..blh hilang stress ..

muhamadakmalwahab said...

Cik Hayati :
Hehehe...well...different people different way...

muhamadakmalwahab said...

Ina :
Hehehe...korang la jadi mangsa angan angan mat jenin aku...hehehe...abis aku citer semua...hahaha...

muhamadakmalwahab said...

dian :
aku rasa cam nak gi ajer khartoum lepak kat rumah ko...hehehe...

muhamadakmalwahab said...

missbehave :
perhaps kita boleh sesama angan angan next time...hehehe...

muhamadakmalwahab said...

Ikraam :
wadussss...ko beli gi manakah? aku ada gak ler terbeli gak...hahaha...

muhamadakmalwahab said...

mr ein :
ermmm...mebi gak ler aku kena start...orang cakap kalau bercakap dengan pokok pon layan gak...hahaha...

IkraamSuarez said...

akmal : aku beli pegi miri. bln 5 n 7 next year

missbehave said...

yeahh akmal..insyaAllah
no problem...its gud to have travel buddy !