Thursday, September 1, 2011

Family Gathering @ Aidilfitri 2011

Alhamdulillah...


Lived to see another Ramadhan and Aidilfitri...biasa la...makan sana makan sini tak henti henti...bikin aku punya perut mau pecah oledi...but its Malaysia...this is how we selebret our Aidilfitri...one month long like this you know...hehehe...so i just have to prepare my perut for more open house to come...


This year cam tahun tahun yang sudah (12 years oledi)...kitorang raya memang tak cukup korum...first of all becoz akak aku tak balik beraya...tahun nie dia pindah gi Chicago plak...but thanks to technology...kitorang wat video conference via Skype...alhamdulillah...sembang punya sembang...its like more than 3 hours just on video conference...nak pi beraya pon lambat...


Sesi gambaq bertambah meriah with an additional member of AWC (Abdul Wahab Clan) yakni my nephew...Adam...tahun depan tengok la...kot kot adik aku ka kawin dulu...hahaha...sempat kot ada lagi satu...hehehe...


As usual...aku kena la regularly asked question by the 'well meaning' family members...and as usual...aku dah prepare skema jawapan...ini terbaik ponya aku ciplak dari cerita Ketika Cinta Bertasbih itu...which is by the way is kinda cool movie to watch...jodoh semuanya ketentuan Allah...and with and additional elaboration with lots of Islamic reference about it...kelassss kan...hahaha...seronok gak tengok some of aku punya sedara tergumam and tergamam dengan jawapan aku...hehehe...


As for the kawin thingie...well...after raya la nieh...for the time being fokus raya dulu...


Anyway it is good to gather again for hari raya...aku doa ajer semoga aku panjang umur dan boleh lagi menikmati hari raya and ramadhan for the years to come...
Echo

4 comments:

marmalade said...

adik perempuan you (adik eh?) yang pakai tudung kaler pink tuh sweet sangat :) selamat hari raya akmal.

xetxet said...

selamat hari raya mamal!!! hoho.. Sleep on it every night ok. but first mohon masuk kln. I'm waiting for you!!

muhamadakmalwahab said...

cik hayati :
yup itu yang bongsu...selamat hari raya cik hayati...hehehe...

muhamadakmalwahab said...

firafudin :
thanks...nanti i nak mohon i call you bagitau eh...tengah dok pikir and pikir and pikir lagi...