Wednesday, September 7, 2011

Menanti Cinta

Owh noooo...jiwang mood strikes again...

Anyway its song by Kris Dayanti written by no other but the Indonesian musical genius Melly Goeslow...actually it was song taken from the movie soundtrack Ketika Cinta Bertasbih...then i downloaded the song...find the lyrics...owh yeah...jiwang karat mood...also mixed up with loser mode...and its 2009 song ye...hahaha...dah basi...tapi aku baru dengar...

Basically the song is all about cari jodoh...it doesn't have that comedic lyrics like the song by Wali...but the lyrics was meaningful enough...especially for those who are seriously pengen mau menikah tapi masih belum ketemu...nahhhh...amik ko...siap bahasa indonesia lagi nieh...

The song can be interpreted as a person who is tired of trying to find the soulmate and turn to god for everything that He has in store for the person...hanya padanya ku memohon or something and hanya Dia yang tahu...

So in the mood that i am in right now...aiseyyy...terus la kejiwangan campur keloseran...anyway...the lyrics really strikes to the chord...but maybe its just me in the mood that i am in right now...hehehe...

sejak lama aku berdiri
dalam sepinya rongga hati
tak satu pun burung
mampu menjawab

* hanya padaMu ku bertanya
lewat setiap sujudku ini
siapa kah nanti
cinta untukku



reff:
wahai penilai hati lihat batinku
nyaris bernanah karna luka tersayat
merana menantikan cinta dan kasih hidupku

rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku



repeat *
repeat reff



rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
namun harus ku ikhlaskan nasib cintaku padaMu


Echo

12 comments:

marmalade said...

mal, kenapa "tuna cinta"?
like heh?

kekadang kan, lagi kita mengharap, lagi kita tak dapat. kekadang lah. sambil-sambil tuh haruslah berusaha kan? :)

muhamadakmalwahab said...

Cik Hayati :
U know what...I did gugel on what it means...dalam bahasa sastera maksudnya terluka...hahaha...yeah...malas nak mengharap...tapi usaha dan tawakal...

nihadriz said...

fret not akmal. aku pernah je putus harapan.

the best is yet to come akmal. bila ko dah jumpa nanti, mesti ko tak menyesal :)

Mademoiselle Ctiey said...

mmg jiwang.... hehehe...

IkraamSuarez said...

pergh...jiwa kacau~

papaYA said...

Akmal,

Aku dulu amal ape yang Dr. Mashitah bagi petua: berpuasa pada hari jadi pastu semasa nak berbuka tu, doa cepat ditemu jodoh yang baik. Ade petikan ayat dari Al-Quran, tapi tak ingat dah. hehe

muhamadakmalwahab said...

ha :
aku doa aja...

muhamadakmalwahab said...

Ctiey :
memang sangat la jiwang perabis...

Al Hadi said...

relaks bro. enjoy masa single puas2. walaupun kalau ko dah kahwin nanti, soalan cepumas tetap ada.

muhamadakmalwahab said...

Yaya :
Alamak...besday aku dah lepas...huhuhu....

muhamadakmalwahab said...

Hadi :
Aku dah puas hidup single...sekarang pengen banget mau menikah....hahahahaha...

muhamadakmalwahab said...

Ikraam :
Sangat jiwa kacau skali skala...especially bila raya asyik kena tanya bertubi tubi...and aku pon memang sangat pengen mau menikah...hahahaha...