Monday, February 1, 2010

Best Friends, Best Foods And Full Stomachs...

Biasa la aku kan memang antu makan...so waktu tengah kerja kat KL over the weekend and hari wilayah nie apa lagi...amik peluang la...dah kitorang pon dok kat hotel midah...and it is in the heart of kl...not to forget aku punya kawan makan-makan pon ada dok hotel gak...kitorang pon apa lagi...outing makan la...

The first stop...Seoul Garden BBQ Buffet kat Plaza Pantai...my best friends and foodies buddies, Zaza and Mimym...off we went to SG...it was niceee....it is a lil bit pricey...but hello...its not like everyday you going to go there...this is like our first foodies outing this year...yeah it is just the second month of 2010...but seriously, if you guys/ gals doesn't mind paying a lil bit more for some good food, you should try this place...the nearest to putrajaya would be in IOI Mall...but still...its the same place...

It was crowded when we got there...and kitorang tak booking pon, pakai blasah ajer...the roundup price is about RM44 per person....yeah i heard people sighing...but as i said...just once in a while...the concept is as if main masak masak...ada hot pan in the middle of the table with a steamboat soup (choice of tomyam or clear soup) in the middle of the hot pan...pastu gi ler menjelajah dia punya buffet area tu and then amik ler segala mak nenek jenis daging la, ayam la, ikan la, sotong la and many more...jadi...makan sampai harga dia berbaloi RM44 okay..aku memang jangan harap la makan skit skit...hello...its RM44...and it is not cheap by my standard la...its quite pricey...but worth it...lupa lak nak cakap...its open until 10.30 p.m...kitorang gi waktu dinner...
The next day we went on our foodies crazee journey to Delicious in Bangsar Village...kitorang gi sana on our own purpose lah...aku memang nak makan pavlova (actually thought of Alexis but Midvalley, hello parking) and zaza and mimym have something in their mind as well...aku end up memang makan pavlova and death by iced chocolate (its a drink), zaza (to my surprised) ordered dua dish...satu macaroni and cheese (tapi dia tak suka and then bagi kat aku suh makan, tapi aku makan dengan syarat dia tak bley wat bahan kali nie sebab dia suh aku makan) and spaghetti meatballs...best best best...drinks aku lupa plak dia pesan aper...mimym amik spaghetti biasa ajer...and drinks pon aku dah lupa aper....

The taste is not bad la...bukan la over the top...tapi the environment and the coziness of the place yang menampakkan place tu very elegant and very comfty...boleh tido weih punya atmosphere...pricing...well agak pricey gak ler...pavlova aku tu (which is by the way is some sort of cake but not a cake) is about RM11.90 and ayaq aku tu RM10.90...yang diorang punya food aku tak ingat sebab aku tak bayar...hahahah....anyway it was a nice time hanging out with my foodies buddies who really appreciate good food like i appreciate good food...memang la pricey skit but well...i am a real foodies....hehehehe

ajie
10:16 p.m
1 February 2010
Putrajaya

12 comments:

RARA said...

i love pavlova jugak!

muhamadakmalwahab said...

jom gi alexis makan...

RARA said...

ape! akmal nak belanja!!!

muhamadakmalwahab said...

owh tidak...siapa yang lebih layak dikikis kerna bonusnya RM RM RM itu? fyi govt servant ngak dapat bonus gitu...

marmalade said...

akmal, i janji dgn ina skali tuh nak pegi makan dekat daily grind. so we should all go out =)

muhamadakmalwahab said...

sure sure sure...
block a date first...when????

xetxet said...

wahh.. sedapnya!!!

muhamadakmalwahab said...

seoul garden besh...jom...

Mr. Moshuchi said...

wahh ini semua geng 'melantak tak hingat' nih...
mak oii itu Banu ke?? kehkehkeh...

muhamadakmalwahab said...

memang geng melantak...tu bukan banu la...tapi seangkatan dengan banu la...pakistani descendant gak...geng hidung 'patuk' mata besor bulat...

ps:dia senior kita and parveen punya kezen...what a small world ek...

xetxet said...

mal: mahal? kita leh gi ramai2 la.

muhamadakmalwahab said...

seoul garden itu satu kepala RM44
kalau delicious itu depends on the menu lah...but boleh ajer kalau nak gi...i dont mind...heheheh