Wednesday, February 3, 2010

Code Of Conduct : COURTESY PLEASE!!!

Memang aku agak bengang hari ini...dengan dua ekor betina that doesn't know that code of conduct, which is courtesy...first of all la kan, kita ni kan orang melayu, ada sopan santun and please la kan peliharalah that particular idea...

Aku tadi gi lunch dengan che bimb, zaza dengan mimym kat Secret Recipe kat presint diplomatik...memula parking la kat blakang Mydin itu, because that was the parking place lah, RM0.50 per hour...then we walk to SR which was about only 100 metres away la kan...once we reached inside, it was fullhouse...but not every single area was full, if you are coming in pair, there were seats available la kan....and kitorang nie berempat...kebetulan waktu time kitorang masuk nie, kapel dua orang ni dah nak balik dah....alhamdulillah la kan...kalau tak masalah la plak nak menunggu tempat duduk....

Tup tup tak sempat kitorang nak duduk ada la betina tua dua ekor nie terus duduk kat tempat untuk 4 orang itu....aku macam tergamam skit la kan....zaza pun sama....tapi pekerja SR tu dengan sopannya minta akak tu duduk la kat tempat untuk 2 orang sebab kitorang 4 orang and ada tempat untuk 2 orang kat dalam SR tu...yang menyakitkan ati aku la kan, boleh dia taknak berganjak dari tempat tu...dia kata dia sampai dulu...and she is going to stay at that particular seat despite there were only 2 of them and the place was actually for 4 person...wadafish...seorang betina itu yang dok mengarahkan kawan dia tak berganjak tu pakai henbeg gucci fake kot...hello...the bitch was as fake as her henbeg...i know it is fake coz i do know how to differentiate...don't ask me how...i can only tell but i don't know how to explain lah...

Zaza dah bengang giler, sama la dengan aku, and aku kesian kat pekerja SR tu sebab tak diendahkan langsung oleh betina gucci fake itu...wadamaderfakingfish la kan...tensen aku...last last...kitorang terus blah and not before zaza yell out 'SELFISH!!!'....and kitorang terus gi ke Sup Ani Utara instead...

Then when we were back, i noticed they were still in the SR (we had to take the same route to go back to our car)and they refused to look at us...takut kottt....and i was tempted to give the betina's car a nice deco at the side by using a twenty cents schilling...but decided against it as it was not worth it...owh yeah, i know which car they were driving since they paid the parking before we paid the parking....it was greyish colored honda city WRR5**3...denggg you women betina...geram giler aku....

Seriously, nowadays people tend not to give any hint towards their own code of conduct...we are malaysian, and were known for our 'sopan'ess...but how can this two betina act like that i have no idea...even for me la kan...personally if i were in a restaurant that is full of people and there were only two of us and there was a group of four eventho they came in a lil bit later, i would be courteous enough to move to other available table to give way for the group...unless if there are no other table available, then cannot help you there la kan...but seriously these two betina really send my blood boiling....giler arrr...not having a good day today...but seriously betina betina ini, if i ever see you again in Alamanda, be sure i will give you a look that could kill...full of ice piercing cold stare...seriously betina gucci fake henbeg...aiiii....sabar ajer ler aku....dah abis dah tensen....tak der maknanya nak go on with it...

ajie
3:13 p.m
4 February 2010
Putrajaya

8 comments:

xetxet said...

what the effing??? perangai macam tahik doh! muka pun mesti mcm tahik.

muhamadakmalwahab said...

dah nama pon pakai fake gucci henbeg...muka pon harus la fake...tebal seinci mekapnya...memang betina tak tau malu okay...geram betul...

siti aisyah said...

waddahek?bwk city baru haruss la gucci ori..tp kemungknan besar ialah swipe cdt card ja..hahaha..naib aku takde..kalau tak aku mesti sound dia baeeeek punyaaaa.......

muhamadakmalwahab said...

erkkkk?
tak kot...city bukan yang baru itu...tapi yang sebelum kuar yang baru ini...and i dont think so la kot...
for one thing la kan...if you want to know fake or not...it is all in the steel material of the beg...the easiest to recognise tu ialah dia punya so-called lambag yang terpampang dekat beg itu...dia punya lambang tu ala ala dah nak luntur gitu....yang ori punya, it is made from apa ntah yang memang kaler dia takkan luntur...ini ala ala kena sopak plak dia punya lambang tu...hurmmm...
anyway, regardless la kan...aku tak kira la dia pakai LV betul sekalipun...tapi kalau dah perangai cam tu...memang betina tak sedar diri la...geraaaammmm....aku maleh nak make a scene tadi..kalau tak memang teruk dah kena sembur dengan aku...

Medcham said...

nasib baik ngan ko.. kalau ngan aku dah lama berbelang keter honda bau kedai tu.

hanieharis said...

oitt, kate nak letak gamba kete ngan no plat bitches tu...penat aku tunggu..nak sambung tido balik lah...

papaYA said...

Kalau aku jadi ko Mal, aku dok situ dengan diorang. If they arent moving, so are u guys.. Soh orang SR tu angkat meja yang 2seater tu, then korang makan sama2. Buat bodoh lar..
ARgh, aku paling geram orang macam ni. Nauzubillah, harap2 anak2 aku tak macam pe'el nye..

muhamadakmalwahab said...

medcham : aku memang tempted giler arrr waktu time tu...dah nak tergores sudah...syiling sudah dalam tangan...

che bimb : apsal korang kuar errr dari SR tu...ikutkan ati aku, aku mau ajer cakap kat betina gucci henbeg fake itu...denggg betul...tapi aku dah tau no plet keta dia...

yaya : itu ler yaya...kitorang memang dah geram giler dah...rasa cam nak sekeh2 ajer pala betina tu...pastu tak brani nak pandang kitorang...budusss...tapi siap la...i know who they are...at least the car owner lah...