Friday, October 23, 2009

Getting Older

Fyneeeee....i just turned 27 in June...but then again, i think that i already lost the thirst of hangin out like i used to...dulu waktu memula dok kat KL in 2006, perghhhh tetiap malam hang out dengan si aliff la, alia, maria, sunny, yanti dan macam macam lagi...and rutin waktu time tu, sebelum ada keta....pagi bangun kul 6am, sembahyang, tunggu bas and then naik LRT Putra sampai ke Bangsar amik bas gi Millenium Tower...kerja sampai kul 5.30pm, then lepak makan ker minum ker dengan sesapa ajer kat bangsar ker midvalley ker KLCC ker, then balik rumah....bila dah beli keta, kuar rumah 6am gi Celebrity Fitness kat Bangsar, kalau sempat masuk ler dia punya yoga class (waktu tak haram lagi itu), aerobic ker, body combat ker, then gi treadmill berjalan/ berlari for about an hour sambil tengok Vegas kat AXN (itu sebab dulu waktu kerja swasta sangat fit and tidak overweight), then hit the shower, tukar baju kerja then masuk ofis...balik plak gi ler merayap memana hala dengan kengkawan itu balik sampai rumah around 1 - 2am...then the routine restart again...

Then bila dapat kerja gomen, pindah mai putrajaya la (tapi sebelum tu dok berulang alik gombak-putrajaya dekat 2 bulan) but still active dengan nite life...hampir tetiap malam turun KL la, Subang la, Sunway la, Puchong la, Shah Alam la dan sewaktu dengannya....weekend plak harus la balik Gombak sebab nak wat laundry and also dekat dengan KL kalau nak hang out....

When i attended the six month course, of coz la jarang hang out...just pi dekat dekat ajer ler...itu pun kalau ada kaki....bila abis ajer course terus masuk puasa time then raya then group hang out aku sebelum aku gi six month course itu plak kena gi six month course....so hang out la skali skala dengan kengkawan swasta sebab semua kengkawan swasta dok luar putrajaya, and memandangkan aku takder kaki untuk meneman aku kuar from putrajaya to outside putrajaya, aku maleh nak kuar coz aku dah maleh nak drive (coz from putrajaya kekadang my friend drove my car and i just rest in the car)...and one more reason coz flat yang aku dok dah bertambah ramai orang and buat aku sangat susah nak mencari parking after certain hours....

Bila kengkawan hang out itu pulang dari course sambung balik la aktiviti lepak especially di malam minggu until the head of the gang got married in July 2009...of coz bila got married dah restricted skit, so takder ler nak hang out cam biasa lagi...and then i also got tired since i already change dept post-the-six-months-course to finance dept, there's more work to be done and the stress level became higher when the original finance boss change...bila udah stress di tempat kerja, the level of interest to hang out decreased rapidly due to brain been tired out in the office and i just want to rest....

Wahhh...now...its already October 2009, and i had my own very sweet and sour 27 in June 2009, i think i already almost hit my mark...dah jadi malas, terutama bila dah ada broadband sendiri ni lagi ler malesss nak kuar...kalau tak rajin gak kuar jalan-jalan cari wifi/ makan....sekarang aku adopt new hobby of cooking, lagi ler aku maleh nak makan luar, lagi ler aku kurang hang out....

And i am thinking? why i became restless easily nowadays? is it because the stress level at work became higher? or is it simply just because i am getting older? i think it is because i am getting older....aduhai...

ajie
1:47 a.m
24 October 2009
Putrajaya

9 comments:

Cherrie Pie Sweety said...

well, samala..kadang2 aku tepikir..lamanya aku dah tak lepak dengan kaan2..aku benci keje aku..aku nak lepak2 seperti dulu

RARA said...

sama macam aku mal

muhamadakmalwahab said...

cher : itu ler pasal....aku tak benci kerja aku...aku suka kerja aku...cuma aku benci IBTK & BB aku ajer....
fyi : aku colik acronym dari blog fawwa TK blakang itu ialah tanggung kerja

kirah : biasa la...dah tua

marmalade said...

i worked 30 hours nonstop the other day. i dont have to worry about my social life, or whether i am alone or have friends.

i just have to think about the fiscal deficit of the country and why people are still complaining upon receiving the rm500.

heh.

muhamadakmalwahab said...

yeah i heard...someone have to bring extra perfume to the office...hauhauhau...just kidding....i still want to socialised but its just seems different nowadays....dulu memang kalau dok rumah dah rimas nak kuar, tapi sekarang nie rasa cam nak dok rumah ajer...
hari ni start baca buku ranjau sepanjang jalan by shahnon ahmad...ari tu gi library kementerian, pastu tengok ada buku ni terus pinjam...sebab i tak pernah baca lagi buku nie....pernah tengok adaptasi drama kat tv ajer...so i nak baca buku la kot...maybe it would be better than the drama (fyi, the drama won awards back then during its airtime in the mid 90s)
i dont complain...i am relieved to hear that at least we got something compared to 2007....so i am kinda happy with it...boleh la buat beli ticket flight gi SOLO tahun depan, gi SIAMREP and also gi PHUKET...for all those destination it cost less than RM500....yippeee.....solo bulan feb, bandung mac...as for siamrep dengan phuket still waiting for the cheap tickets....
huahuahau

'arif said...

dah lama tak hangout..rasanya akan hangout ramai2 setahun sekali je la...

muhamadakmalwahab said...

ha'ah
waktu time bulan posa ajer dapat mengeratkan silaturrahim....time lain susah nak matchkan semua orang punya schedule...huhuhu

Ara Izat said...

masa awal 20-an, nite life, tido kul 4-5 pagi tiap-tiap hari pun takpe. tadehal. esoknya pagi bangun relax je.

akhir 20-an ni, nite life, kalau dah kuar sepanjang malam, seminggu diperlukan untuk recover balik.

sebenarnye dah tua. sigh.

muhamadakmalwahab said...

ara, aku sangat setuju....nite life is like once a month kot...dah tak larat sudah