Thursday, October 8, 2009

Review - Cari Jodoh (Official Song For Single Club Only)

Its not exactly a movie review...it is just a song review...i first heard this song waktu aku gi labuan waktu kenduri kawin si Zaimee & Tina...back then i asked my friends but none of them know who exactly sang the song...takper la...let go ajer la...then when i was in Bandung the other day, i heard the song again...in the outlet, by the street, the mall....and finally i heard it from this very 'bawang merah' style cewek which i asked her to bluetooth the song to me lah...giler deng...selambadak ajer aku mintak orang blutooth...the reason i like this song...well...i kinda feel personally about the song lyrics...deng....





APA SALAHKU, APA SALAH IBUKU
HIDUPKU, DIRUNDUNG PILU
TAK ADA YANG MAHU YANG MENGINGINKAN AKU
MENJADI PENGOBAT RINDU,
MENJADI PENAWAR PILU,
MENJADI...KEKASIH HATIKU

Denggg...the first verse is really funny but i kinda feel it....not exactly macam loser dalam lagu ni la...but close enough...tapi aku heran betul la dengan apsal la plak salah ibu dia nieh....well....as for me...aku skg still single mingle ajer...so the last three baris tu memang struck a chord la skit...

TIMUR KE BARAT, SELATAN KE UTARA
TAK JUGA AKU BERJUMPA
DARI MUSIM DURIAN HINGGA MUSIM RAMBUTAN
TAK JUGA AKU DAPATKAN
TAK JUA AKU TEMUKAN
OH TUHAN, INIKAH COBAAN

Mak aiii....seluruh pelosok tempat dah cari, tapi tak jumpa orang yang dok suka kat dia...denggg...tapi klakar betul awat la dia pi letak musim durian sampai musim rambutan....dah sebab kat indonesia takdak musim panas, sejuk, luruh dengan bunga kot...tapi yang last tu wat aku ter'remember' citer P.Ramlee la plak....COBAAN.....

CHORUS
IBU, IBU, BAPAK, BAPAK
SIAPA YANG PUNYA ANAK BILANG AKU
AKU YANG SEDANG MALU
SAMA TEMAN-TEMANKU
KERNA CUMA DIRIKU
YANG TAK LAKU LAKU

Nie sampai dok minta parents sedonia plak dok syorkan anak depa bagi kat dia...dengggg....hahahah...boleh la plak malu dengan kengkawan...aku pon la kot sebab aku dok single mingle lagi...yang lain semua dah kawin beranak pinak dah la plak....tapi bab tak laku laku tu yang yang deng giler tu....perghhh....memang sound so LOSER beb....cess cam aku la plak....
takdak girlfriend = LOSER = tak laku....huhuhuhu~tears~


PENGUMUMAN, PENGUMUMAN
SIAPA YANG MAU BANTU TOLONG AKU
KASIHANI AKU
TOLONG CARIKAN DIRIKU KEKASIH HATIKU
SIAPA YANG MAU?

Ni memang dah tahap desperate giler dah beb....siap wat announcement tu yang tak tahan tu....mengiklankan diri sendiri...ni lagi dasat dari letak gambar kat URTV la Mangga la bagai...ini ala ala wat billboard untuk diri sendiri....ceh....can work meh like this? if can aku pon mau coba gak....dengggg...i am a desperate single la plak bunyinya....denggg again and again...



Then lagu ni dia ulang balik la second verse sampai korus then ulang punya ulang punya ulang....denggg...aku dok ketawa first time aku dengar lagu nie...memang klaka siot....tapi aku terasa gak la....siap aku dok suh si ina la, niha la, ned la tolong cari kat aku gepren@spark...hahaha...cuma part pengumuman tu ajer aku tak wat lagi...hauhauhau....tapi then again orang dok ingat aku wat pengumuman kat status fesbuk aku...padahal aku just reciting the exact lyrics...huahuahua....then again...you guys should check out the video in youtube....aku gelak cam nak mamposss....kelakar dowh...just type ~ cari jodoh ~ nanti kuar la several selection...amik yang betul punya sebab ada la yang lain tu untuk cd karoke vidio klip tipooo....tapi vidio klip betoi dia memang klaka....i had fun listening to the song....and thinking that i should do something about my status single lah....huhuhuhu

ajie
10:14 p.m
8 Oktober 2009
PUTRAJAYA

3 comments:

Cherrie Pie Sweety said...

aku pun suka lagu nie.. dok dengar2 cam best .layankan jer bila tengah2 tensen bekerja

Pengejar Masa said...

hahaha kena sungguh lagu ni ngan gambar2 "kontrol kecewa" kau!

zetty said...

hahaha.. patutla u suruh i dengar lagu ni hari tu.