Monday, June 21, 2010

Deactivated

Aku memang sengal pagi nie...

Earlier this morning...sajer ajer ler aku nak tengok function deactivate tu...sebab aku tengok ramai sangat kengkawan aku dok deactivate profile pastu dengan mudahnya re-activate balik...so sajer ajer ler aku nak tengok camna...sebab slalunya deactivate tu terus delete profile...tapi fesbuk itu lain macam la plak dia punya deactivate...so sajer ajer ler aku try tekan deactivate tu...succeed...okay...pastu aku nak activate balik la kan...tak boleh...sebab opis aku blok fesbuk dari jam 8.30 a.m sampai la 1.00 p.m....hurmmm....ooopppsss...kena la tunggu jap...does it end there? NO....

Easily in between 8.30 a.m until now...aku dah dapat beberapa sms...and also beberapa orang terus kol aku tanya apesal aku delete diorang and blok diorang teruss....ooopppssss...tidakkk...no one gets deleted and no one got blocked...its just a misunderstanding...tunggu jap ek...nanti dah boleh login fesbuk aku ektivet balik hokey...

Tetiba aku terfikir...hurmm...kengkawan aku yang dok jauh memang ler sangat mengaplikasikan fesbuk ini as the main means of connecting to others (within our group lah, yer ler calling pakai phone mahal dowh)...jadi salah sorang deactivate tu memang ler cam termiss out off the social link...hahaha...rasa kelakar la plak...how important fesbuk has become nowadays...and yeah i still have my 8 siblings whom i interact rather regularly via fesbuk...especially aku nak tengok anak sedara aku la...abang aku dok uplod gambaq yang baru kat fesbuk...and akak aku yang jauh nun di sana tu....adik adik aku...hurmmm...memang tak dapek ler cheq nak deactivate profile sesuka ati...hahaha...

Now the clock strikes 12p.m and there's another 1 hour to go la before i can re-activate my profile...hahaha...sengal betul la pagi nieh...ni semua gara-gara tak boleh nak gi joggin sebab hujan la tu...tu yang otak jadi sengal skit sebab masyuk ajer dengan suasana hujan...hurmmm...sambung balik buat kerja lah...hahahha

ajie
12:03 p.m
22 Jun 2010
Putrajaya


5 comments:

nihadriz said...

betul. facebook connects me with my relatives. so makcik2 yg duk UK n US tu bolehla tengok gambo aku bertunang haritu. nnt diorang tgk gambo kawin pulak :D

xetxet said...

mal...."L" ok.. nampak sgt ramai orang sayang ko.

muhamadakmalwahab said...

ha :
yup betul...terutama nak update k.na about our family pon thru fesbuk...it has become more than just a merely social tool...it also connects the relatives...

zet :
owh...i memang terharu ramai yang sayang i...hahaha...walaupun i 'L'...kuang kuang kuang...

fadhlullahomar said...

aku jarang guna facebook...

maybe aku tak berapa gemar interact thru social network macam tu kot...

muhamadakmalwahab said...

well...semua orang pon ada cara interact sendiri kan...cam aku memang sangat la menggunakan fesbuk tu as the means to connect with my siblings...sebab cam senang skit daripada emel...antar ajer private msg kat semua adik bradik aku...then dah jadi cam forum...more economical...hehehe...
and...my fesbuk is very personal...aku tak add orang yang aku tak kenal and i segregate the level of privacy based on how close i am with that particular person...hurmmm...