Monday, June 14, 2010

Travelling Companion

It just dawned on me...

I love to travel...regardless the place...tak kisah la memana pon...but suddenly it just dawned on me that its not the place that make it so memorable...but its your travelling companion that do...no matter how cool the place was...it wouldn't have a distinct feeling if the person who was with you weren't as enthusiastic as you are...not in the same wavelength...it took a perfect travelmate to make the journey worth making...you can just go anywhere...as long as you are with the right people...then it would be worthwhile...

I bet my travelmates feel the same way...especially the part of taking photographs...

ajie
11:42 p.m
14 June 2010
Putrajaya

17 comments:

누룰 아크말.. said...

yup...ada partner yg betul2 suka berjalan, baru best! lain kali roger2 kt sini..mahu berjalan2 jugak, klau ada geng, website airasia n mas slalu buka, nak click2 beli, tp fikir jln sorang2 pun xbest, its more better to have someone yg blh accompany n very like to travel...

marmalade said...

i concur!

on a different note, it is "enthusiastic", i think. not enthusiasted. sorry, i couldn't help but noticing :)

muhamadakmalwahab said...

nurul :
betul tu...thats why bila i nampak ada airasia sale terus ajer roger my travelmates...then we all match up our dates and hantar borang cuti cepat cepat...hehehe...kitorang planning nak gi korea once airasia buat route gi korea...boleh la you show me around then...hehehe

cik hayati :
i also rasa pelik dengan perkataan tu...hari ni kat opis terus check kat dewan eja...tengs for pointing the mistake...not a probs...
so bila nak join kitorang travelkah ini?

jay jamil said...

travelling mates? I prefer to have my besties around coz u know la they know us better.minat sama, kecenderungan pun sama ahahhahahah :)

Hasina Terebuzzu said...

erk.. adakah aku bosan? =p

muhamadakmalwahab said...

owh gitu...my travelmates are actually my close friends...but not all my close friends are my travelmates...coz some close friends of mine does not share the same idea when it comes to travelling...i rather like backpacking and walking from one point to another and take pics like crazy...but some does not like that...before this i had travel several times with the newly made buddies over the net...bekpekers style...it was great as we does have the same idea when it comes to travelling...but usually i travel with my usual travelmates lah...and maybe you know some of them...niha, ina, zaimee, tina, jaja, azrin, ned etc...

muhamadakmalwahab said...

ina : erkkkk...apesal tetiba plak???

Al Hadi said...

of course la, travelmates tu sgt penting ok. nak buat benda2 pelik sama2 :p

jgn risau, nanti kat Tianjin ada org lawan kau buat snowman hahahaha

muhamadakmalwahab said...

hadi :
ya betulll....
hua hua hua....
best best best

Hasina Terebuzzu said...

mal: hahaha.. saja... terasa dowh (ye la.. mana la tau aku ni sgt bohsan ketika ber-trebel! =p)

muhamadakmalwahab said...

bukan ko la...aku cakap pasal aku punya recent trip nieh...ko pon mesti bosan kan gi HK dengan orang yang tak sama wavelength...ha pon cakap yang sama waktu dia gi china...

nihadriz said...

tiap kali ambik gambar kat china, aku memang teringat kat ko la mal! and kak ina, ned, cindy, kak mala, hadi...best woo lompat2. tp tak bestla lompat2 sorang2 n org yg ambik gambo tu mmg tak pandai nak ambik gambo accrodign to what we wanted. argh!

i wish u guys were there!

Hasina Terebuzzu said...

mal.. setuju!!! huhuhu... T.T

cian kt aku tau.. pi ngn tua2.. plak tu dato' & datin la.. mana nk masyuk! huhu.....

(rindu aksi gmbr... kalo tak kt disney sure gempak!)

muhamadakmalwahab said...

ha :
exactly my point...

ina :
kan kan kan...takkan ko nak melompat suh dato' datin tangkap gambar ko melompat itu...hahahaha

Hasina Terebuzzu said...

eleh..aku suh tgkp gmbr aku pon byk tak jadik ngn dorg.. dasar sume dibuat oleh PA! huhu

muhamadakmalwahab said...

thats why i miss all of you when i was travelling...tak sabar daku mau ke tianjin inieh...

누룰 아크말.. said...

next year? da back for good dah.. hehe hopefully lah...tp kat sini, student jpa ada buat package murah utk siapa2 yg nk travel to korea, klau x silap SonataSaljuTnt..klau xsilap lah..dah luper, kat my blog ada pasal ni..diorang lagi expert in language and terowong2 seoul, and package diorg murah...tapiiii berbaloi lagi tunggu airasia...maybe around this september diorg start jelajah korea..tunggu~