Tuesday, June 29, 2010

Foodies Review - Steamboat

Semalam aku gi makan steamboat dengan cher...

Mulakan dengan bismillah...disudahi dengan alhamdulillah...
p/s: tengok la kulit ketam yang si cher makan itu....bertimbun....hahaha

Bila dua orang foodies bertemu...apa lagi...meletopsss...hahaha...i was drawn to the place by its flyers...RM19.90 beb...eat all you can buffet steamboat...with 150 choices...inclusive of free-flowing drinks...perghhh...then tengok alamat plak...dekat MAR*DI...aku tau la mana tempat tu...but i dont know exactly where's the buffet....

The steamboat buffet area

Rupa-rupanya...its deep inside the MAR*DI compound...boleh kata about 1km from the main gate tu lah...but it was really worth it...i waited for cher after maghrib...so we kinda arrived there about 8 p.m...ramai gak orang, considering the location is in the middle of nowhere...serious...memang takkan tahu la kalau takdak orang nak tolong promote...coz...sapa nak gi inside the MAR*DI compound? aku start gi pon sebab ned and ina dok kata ada flea market itu...but at least the flea market is visible from the highway...

Getting ready to boil up and eat...yeahhhh...

Okay...on with the buffet...ada dua jenis soup ready...tomyam dengan sup ayam...untuk ko main celup celup tu lah...then in the middle of the buffet like, there was these frozen foods...semua ada...fiskek fisbol pronbol pronkek skuidkek skuidbol dan memacam lagi...dan juga ayam ikan udang ketam sotong....semua ada...ais krim lagi...siap dia ada chocolate fountain beb....dengan rojak lagi...buah...pastu ada lagi la makanan goreng...termasuk la ayam goreng la, mee goreng la, koteow goreng la...dan macam macam lagi...

Ketam cik cher sebelum selamat masuk ke perut...hahaha

Aku dengan cher apa lagi...it feels just like heaven...hahaha...cher giler ketam...so abis la ketam itu disumbatnya...daripada start guna fork and spoon...terus tukar pakai tangan terusss...tak banyak bunyik...pastu biasa la kan...makan sambil sembang...mana la perasan ko dah makan giler banyak tahap gaban...sampaikan si cher cakap mamat sekumpulan kat meja sebelah kitorang dok usha ajer dia tak brenti makan...hahahaha....

Makan punya makan...orang pon makin berkurangan...then we were the second last person to leave the place...boleh tak...ada sesetengah tu datang lagi lambat daripada kitorang tapi dah surrender awal...kitorang...no retreat, no surrender...biaq sampai pueh ati RM19.90....and we both think that we ate more than that worth...mana taknya...semuanya kitorang bantai...hahaha...and aku rasa lagi pueh ati daripada gi makan kat johnny's tu...hahaha...

Anyway...aku rasa cam nak repeat ajer lagi gi makan steamboat itu...how about it...cher jom repeat??? anybody else?...hahahah

ajie
4:51 p.m
29 June 2010
Putrajaya

21 comments:

Cherrie Pie Sweety said...

Repeat? I'm on babeh.. hahaha.. tapi btulla, kita dua makan memang tak hengat punya... dah tu sampai awal balik lambat..sampai tinggal kete kita jer, pastu xlarat nak panjat bukit hua hua hua... xtahan

Hasina Terebuzzu said...

huh.. aku tidak diajak?? steamboat tuuuu... hampeh ko!

RARA said...

macam menariks!

muhamadakmalwahab said...

cher :
ayoh kita sebarkan pada rakan rakan yang lain ya...hahaha..baru lagi tambah menariksss...habis bising la tengah hutan tu...hahah

ina :
adhoc...tetiba ajer terus gi...aku dengan cher ajer...lenkali jom kita gi reramai okay...hehehe

rara :
jommmsss... :)

Hasina Terebuzzu said...

mal... sila beri direksyen.. aku mau bw mak pak aku ke sana ujung mgu ni.. hehehe

muhamadakmalwahab said...

nanti bila mau free nak lepak? aku bagi kat ko flyers dia itu...

dhr said...

tempat baru bukak ke? alamak..memgidam steamboat la aku kat sini! dah la murahhhhh~

Cikgu ILi said...

Ngam la ko dengan Cher tu...
Ketam tu...sedapnya!
Aku pun sama kalau makan steamboat pakai dengan tangan je..sebab nak makan banyak..

Khairul Amri Ishak said...

akmal:

aku nk join
tp dgn promosi rm19.90 je,aku nak..

ko set je tarikh i will b there pas maghrib laa..

hehe.hehe..

'arif said...

malam ni lu nak pi lagi ke bro?

muhamadakmalwahab said...

dian :
rasanya dah lama bukak...tapi aku baru jumpa...hehehe...aiii kat sudan kan boleh steamboat daging boya...heheheeh

cher :
itu bff aku tu...bukan gepren yer...nanti marah boipren dia kang...

ryo :
memang harga dia RM19.90 termasuk ayaq...nanti kita gi boleh ajer...

arep :
minggu depan la plak...semalam dah pi dah...nanti kita setting dengan semua orang ek...

nihadriz said...

wei, aku nak jugakkkkk~!!!!

muhamadakmalwahab said...

jomssssssssssss....

Hasina Terebuzzu said...

aku dh pi.. mmg best! tp syg.. famili aku sume jenis tank kecik.. tak bole lwn ko... ketam dia mmg manis (sebab anak ketam...) lain2 mmg best la...

mal.. aku dh tnya kt derang, dh lama ke bukak.. dia kata ada la dlm 6 bln.. tp marketing tak berapa ok.. tu yg tak ramai tahu tu

muhamadakmalwahab said...

kan kan kan...jom gi lagi...

aku tolong market baikkk nyer pasal diorang tu...skg dah ramai orang tau...hehehe

Khairul Amri Ishak said...

akmal:bile nk ajak makan kt sner nie?
pertu dh seminggu kosong nie...

ahahaha...

muhamadakmalwahab said...

ryo :
jom arrr...aku tak kisah...set la satu hari...lepas kerja...yeee haa...

nihadriz said...

aku tak makan banyak jugak. mcmana ni? tp aku tau akmal boleh habiskan aku punya makanan kannnn :P

ada dessert skali tak?

muhamadakmalwahab said...

ha :
ini kan buffet...kalau ko tak larat nak makan jangan ler amik...aiyooo...

spread dia yerk
semua yang ala krebbol, pronbol sotongbol dan sewaktu dengannya...bermacam2 jenis sipod...ketam udang dan lain lain...ada gak makanan goreng goreng...pastu dessert ada ice cream and coklat fountain dengan buah dengan nak buat ABC sendiri...
jom la kita gi...

nihadriz said...

NAK DESSERTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!

muhamadakmalwahab said...

ha :
hokeyyyy