Wednesday, December 30, 2009

2010...

2009 dah nak abis dah...today is the last day of 2009...
2010 dah nak start...
whoaaaa....its too fast la plak...takut la plak aku nak pi tahun baru...
tapi so far i already came up with my top tens for 2010..
  • Lose weight - tahun ni aku dok lose kejap naik kejap lose kejap naik kejap but total thruout the year aku turn 2 kg (ada skali lepas raya terus naik sampai 5kg lepas turun 3kg waktu posa)...aiiiii...need a new eating habit i supposed...
  • Quit Smoking - i am determined this time....aku tak kira...aku nak quit gak le...
  • Travel - tahun 2009 aku dah travel sampai ke europe, so 2010 just nearby ajer la...habis jauh pon Abu Dhabi...ooopppsss....tapi Seattle camna plak?
  • Marriage - cari calon dulu laaaaaa.....aiyak....
  • Cooking - kena tengok cara masak those healthy foods aside from all these desserts that had been my forte for the the last two months with the caramel chocolate pudding being on top of the chart of my baking skills...hahahah
  • Movies - ada beberapa movies that i am soooo going to watch in 2010...by hook or by crook i am going to watch in the cinema....
  • Career - continue to make my boss better than me so that senang la aku nak amik cuti aku nak travel sana sini....tak payah la dia takut kena tinggal 2-3 hari aku takder...coz tengok aku punya kalendar, almost every month gak aku travel...and paling lama aku amik cuti at one shot is 4 days for Cambodia trip...
  • Hafazan - continue with what i left off in 2009...so far dah boleh hafal 4 surah panjang...and i am really proud of me self...hahaha...still continue with usaha nak hafal surah yassin and surah sajadah....preparation of my own spiritual being lah...
  • Shopping - if i manage to lose weight, harus la aku shopping kan sebab dah terlonggar la plak aku punya baju lama semua...hahahahaha......tapi there's going to be only 3 shopping spree time next year which is Mac 2010 (Bandung), June 2010 (Medan, harus la sebab besday aku kan), December 2010 (Seattle, and kalau tak jadi gi seattle pon shopping la kat kl)...
  • Hang out - kurangkan.................
At least kalau benda lain aku tak bley wat pon dalam 2010, i hope that i can manage to do this....aku punya 2009 list memang boleh throw outside the window...the first two things, i failed miserably (aku fluctuate giler berat badan kejap naik turun, and my smoking habits became worst)...third tu sukses dengan jayanya....no empat tu la yang wat aku risau...tahun ini sudah hampir-hampir berjaya tapi....dot dot dot....

All the best 2010 and Goodbye 2009

13 comments:

Suraya said...

No 2 tu aku tak percaya langsung..
=)

Cherrie Pie Sweety said...

yerp..2009... erm.. 2010?? erm...

muhamadakmalwahab said...

suraya : aku kalau boleh nak berenti hisap rokok sebelum kahwin...walaupun aku belum jumpa calon...tapi aku nak try gak ler...

cher : 2010...esok sudah tahun depan dan tahun ni jadi tahun lepas...

zetty said...

kurangkan hangout??? hmmm.. tak i mcm susah nak believe.

good luck akmal.

RARA said...

all the best akmal!

aku leh hafal surah yassin sebab dok baca setiap malam jumaat masa zaman hostel dulu! ehemmmmmm

aku jugak mahu kurangkan hang out! save duittttt! :)

muhamadakmalwahab said...

zet : kita kan dah kurangkan dengar musik dengan kuat sejak zaimee kawin...i pon last time dengar musik kuat was last week...and that was after last month....sebulan skali ajer...waktu time zaimee single, boleh kata tetiap minggu wokey...huhuhu

rara : alhamdulillah...baguih la...aku memang target nak hafal gak yassin...sekarang dah perfect skit dah, almost 1/2 covered...
kalau nak hang out pun just gi minum ajer kot...taknak dah gi high-end food joint...maybe 2 bulan skali kot instead of every week this year....arghhhhh....

zetty said...

yelah,memang dah tak gi terus, tapi i think its time to retire from that. we should stay low. low low low low lowww. opss. dem rindu la. next week jommmm. haha

RARA said...

u can do it akmal! :)

muhamadakmalwahab said...

zet : jom la gi dinner kat hard rock..just for the old time sake...dinner onli...hahahaha

rara : insya allah...

zetty said...

haaaa.. aah, jom makan je. food dia superb!pastu sebelum kul 12 kita balik.serious!

*cross fingers.

Jaja Yunizah said...

good resolution there mate....

Nadewas said...

akmal!! u dont have to be jealous la!! u pon akan travel banyak giler this year ;-)

muhamadakmalwahab said...

zet : jom....

jaja : tengssss

nawal : i travel sendiri la...no luxurious style like yours...so jealous got to travel on a private jet and also 1st class....huhhuhu