Tuesday, December 22, 2009

Desperate? Disparate? Deprecate? Desecrate? Depreciate? Disparage? Decadent?

Arghhh...bosannya aku...dah le semalam aku lewat tidur...some of it due to my thinking and some of it due to hang out with my cousin until late nite...and i went back, done my prayers and prayed for strength to face the upcoming tomorrow...which is today anyway...but then again still la semalam konsider semalam and today consider as hari ini la kan....

Zaimee and Tina dah pon slamat pindah masuk kuarters kat Presint 11 tu...which is good, now we can hang out better and its going to be great having my close friends close by....semalam aku wat entry pasal relationship yang tak menjadi itu...setendet lah...my friends told me not to waste my time mengenang benda yang tak bley nak wat mende...but move on and look forward for the future....jangan nampak desperate sangat, eventho kekadang aku memang rasa aku desperate....coz it is hard to meet someone that i really like...sebelum nie pon semua so-so ajer...but basically jodoh aku tak sampai lagi lah tu...so kena positif skit lah...and i try to be happy despite the emotional turmoil...padahal takder ler jadi emosi pon....cuma lost focus skit la pasal benda tu....alahai...dah lama aku tak in a real relationship....so it is kinda weird la to feel like this again....

Totally disparate dengan before this lah....enough of it lah...kalau orang tak mau tak payah la nak paksa kan...tak best kena paksa paksa nie....semua benda bukan boleh nak paksa....and then a well meaning friend suh aku gi Speed Dating....hurmmm...i think i saw it once in a show over TV3...its like you meet 15 people in about and hour or so and each people you have 5 mins to briefly introduce yourself and all...tapi aku tak tau la yang kat malaysia ni camna kan...but it is kinda interesting la...hahaha....as if...tapi ntah....kalau aku nak gi gak camna? ada orang boleh kata aku loser kah? i can feel that some people do deprecate people who went to this sort of thing....tapi hello....ikut suka ati la orang tu nak gi ker tak yang ko sibuk tu apehal...ada diorang mintak duit ko...ada diorang nak rampas gf/bf/tunang/suami/isteri ko? then just shut up and drive....

Tonite i am going off for my weekly wall climbing activities and then going off for Avatar 3-D...okay la...at least aku boleh la take off my mind of certain things....lagipun aku tak jadi balik Alor Setar...aku nak balik Alor Setar sebenarnya tapi something happened then i have to call it off stay in Putrajaya saja lah...i heard great reviews on Avatar....so can't wait for tonite....eventho some people do said that the movie desecrate their mentality coz it is so illogical...excuse me? hello? dont you know the meaning of science fiction? check your dictionary lah...aperkah????

As for food...ari tu dah gi makan Korean BBQ Seoul Garden kat IOI Mall....still taste the way it used to be...but slightly more expensive than what i used to pay back then....back in penang, i went there once a month with my good friend...ingat lagi kul 12-4pm ada student rate which was roughly RM16++ campur air ada la dalam RM20...skg ni aku kena fork out RM50++ nak gi makan...tapi tak kisah la...skali skala aper salah kan....its not that i am trying to depreciate local food joints...but cam aku cakap la....once in a while sebab memang sedap...aku bengang dengan certain people yang berpandangan that i had disparage the 'normal' ones that is made in malaysia just becoz i went to some international-style food joints....seriously aku tak paham...aku nak makan...aku punya suka la kan...ada aku mintak duit diorang kah?

Now still very much in the office with a nearly finished cup of coffee and then baru ajer tadi lepas bagi kelas belanjawan kat boss baru aku....which is okay la...at least both me and him can communicate and he is one of those fast-learning people....one thing for sure aku nak kena ajar dia sampai jadi lagi bagus dari aku la so that i can shoulder off the responsibilities to him...then aku pon terus ajer bagi kat dia tengok aku punya permohonan gi obesi untuk tahun depan...aku lay out aku punya perancangan cuti and pasal apa aku pilih tarikh tu...and also gave him the gantt chart of next year 'working season' in our unit...which somehow kinda justify aku punya planning lah...and then aku pun bagitau la aku punya weekly activities so that dia boleh keep track la pasal apa aku tak boleh on certain things.....pasal apa rabu aku balik paling lewat kul 6pm (sebab hari sukan aku, wall climbing, swimming, or whatever)...hari khamis before 7pm (hari masjid, baguih tak aku??hehehe) tapi any other day aku tarak hal....i am not about to let my performance appraisal to decadent merely becoz my boss don't know why i want to go back early on those days...

okay lah...my new boss wanna meet the whole unit....so...off me go....

ajie
3:44 p.m
23 December 2009
Putrajaya

3 comments:

marmalade said...

your use of "depreciate" in this context is not exactly correct la bro =) haha. pelik i baca.

wah, bestnya dapat boss yang memahami your weekly activities! if i buat macam tuh, sure sub pandang slack lepas tuh cakap, nation first.

i can imagine already =(

muhamadakmalwahab said...

yeah i know...it does sound a lil bit weird....but i just can't think of anything to replace the depreciate...hahahha...

well...i told my boss...just you can disturb with any activities except for my thursday nites la...nak gi baca yassin kat masjid..then dia tak argue sudah...

and if he said nation first...i'll just say...over religion?

can imagine already as well =)

Z G M said...

ish..x ske klu org ckp kita desperate. org yang x sempat abis blaja trus bercintan cintun pun kire desperate jgk. ahahah.

kwn pun de citer psl speed date tuh. dia nk g. apasal plak org nk pk tu as loo-loo?itu ikut cara tradisi wahattt. lgpun, kbykn yg pegi-maybe org yg sbenarnya dah 'berjaya', cuma x der masa nk carik. ahahah. kwn i tuh bz kije sampai maner dia de maser nk lepak carik pakwe. pegi laa try.

owh...u dah de lesen? pegi ah amik cepat2. nnt kursus kawen akn jadi 4 minggu-ke 3 minggu. huhu. take care