Monday, January 18, 2010

Earworm Alert! Nobody Nobody But You...

It has been quite a while since a song stucked in my ear and head, and refused to get out of it...the latest one is this catchy korean song by these really cute as a pie korean girls who called themselves as the Wonder Girls...

i first listened to the song while i was in my car (i rarely listened to radio since i had iPod)...and this song came out and it was just nice...but i didn't catch the name nor the singer...okay la...then the other day, i went karaoke with friends kat alamanda...si zetty boleh plak pergi amik this bidio klip la...ingatkan lagu aper ler dia nak nyanyi....the bidio klip is seriously something else la...setting ala ala 60an gitu...memula ada la mamat sekor ni dok tengah nyanyi...siap ada bekap singer lagi tuh...lagu ntah aper aper ajer...okay la...then after that, there was this scene whereas the guy was approached with a new song called nobody (hence the song lah)...piano acoustic sound lah...nice enough...

nak dijadikan cerita...waktu konsert dia nak wat performance for the first time lagu tu, boleh plak dia sakit perut...kalakar nak mampus weih...dok practice nyanyi lagu tu dalam toilet waktu tengah berry....tak senonoh betul....denggg....dah siap berry, baru dia sedar tisu toilet dah abis (orang korea tak basuh dengan air ker? euwwww)...pada masa yang sama (jeng jeng jeng) kat pentas, si emcee telah mengumumkan la performance mamat yang dalam toilet tak bley nak basuh, oooppppsss silap, lap dia punya bon bon selepas berry itu...eeeuuuuwwww....so bekap singers dia ini lah yang come on and save the day...jeng jeng jeng...

dengggg....the dance moves are hot....rileks and simple simple ajer....tapi sebab semua pergerakan sharp and sekata, it made the moves effortless....and cute...seriously....kena sendiri tengok dia punya bidio klip baru la paham what did i meant by dat....hahahahah....one thing for sure, the bidio klip was cool....

and lagu pon sangat cool okay....it came out in both korean and english version due to the demand...it was first released in korea in 2008, but since it became a hit over youtube, they decided to record an english version and try to break the american market in 2009....

bak kata member aku, aku memang terlepas keretapi la....lambat dengar....memang pon...coz i rarely listen to radio...kalau ada lagu best yang kengkawan aku rekemen, i just download it from the net and then upload it to my iPod...easy....

sekarang nie lagu nie dah giler stuck dalam telinga taknak kuar kuar...semalam siap donlod plak versi ballad...but i like the original version better....bila la aku nak get it out of my ear la...aduhai....nobody nobody but you....

ajie
9:37 a.m
19 January 2010
Putrajaya

8 comments:

Khairul Amri Ishak said...

ahaha..

aku pun mcm nk download lagu ni
mner tau mmg istimewa..;)

adieu

muhamadakmalwahab said...

ko nak ker?
aku boleh ajer emel kat ko...
apa emel ko?

marmalade said...

oh lord. when i was in manila, all i could hear was this song. dalam shopping malls, dalam kereta, kat tempat hangout. gile. then idham emailed it to me. hahahaha.

muhamadakmalwahab said...

hahahah...infectious isn't it...hahaha...

p.s: why i can't read your blog eh?

papaYA said...

I cant read Mala's blog too.. >_<

Wan da naik bosan sebab PA bos die kept on playing the same song, n HOT.FM pun pasang lagu yang sama, pagi, petang.. Mental..
It's indeed very catchy!

'arif said...

oh yeahhh!!!

Khairul Amri Ishak said...

akmal:

gen9klis@yahoo.com
sila emelkan

10q..
ahaha...

muhamadakmalwahab said...

yaya : aku buka kat iPod aku ajer...dengar sebelah telinga...kalau aku sumbat earphone kat dua2 telinga nanti tak dengar plak boss aku ker kol ker aper ker...hehehe...tapi seyesly aku still dok terngiang ngiang lagu ini dah tarian mantapsssss banget itu

arep : yuhooo...nobody nobody but you

ryo : udah di emel...kalau ko klik kat bawah skali yang highlighted nobody kat perenggan akhir tu...link kepada bidio klip itu...