Thursday, January 7, 2010

A Week In Mamal's New Year 2010 Life...Until Today....

Roughly my life is not that interesting...and to quote zaza, orang yang dok tulis blog nie sebab diorang punya life is interesting...my life is far from interesting, sebab aku punya life ni is so normal...and nothing interesting...tapi aku blog coz i just love to write...eventho my writings is far from perfect la...english aku hampes tahap gaban....skg ni dok gatai nak cakap french plak, coz i just found that speaking ins french is sexy...boleh tak? hahahaha....tapi at the same time aku memang tengah dok blajaq cakap german...anyway...here are the things from 1 January till now...

Friday
Dah ngantuk...tido, gi semayang jumaat, then tido balik....all day tido ajer...since aku dah balik kul 3am sebab tengok Sherlock the nite before dengan abang ong....hahahah

Saturday
hari kedua tahun baru...bosan giler...aku gi rumah ina untuk buat laundry....keji tak....hahahaha...then amik bella kat bus station kat pekeliling and then bring her to my house and then sebab nak tengok sherlock lagi skali, kitorang pon blasah gi tengok skali lagi kat IOI Mall...

Sunday
hari yang paling bosan dalam hidupku....tido lagi....

Monday
pi kerja walaupun aku patutnya cuti...nothing to do except waiting and pushing the bigger ministry to send the warrant so that we all could have the time of our life spending the money...hahahah...as if...takdak besday party sesapa....balik ajer kerja plak aku terus ajer

Tuesday
pi kerja balik kerja lagi....tapi busy nak mampos kat ofis coz i have to check every single detail of the warrant for this year....but luckily my new boss is helping out as well...thank god...after office, me and my officemates (who are really close friends with each other) went out for dinner in Bangi in conjunction dengan beberapa orang punya belated and upcoming birthday....makan la jangan tak makan....surprisingly (aku pun tergezut gak), i decline a blueberry cheesecake...wahhhhh...aku tak pernah decline cheesecake in my whole life before okay....kalau aku kenyang pon haruss aku taste skit...tapi kali nie directly NO...and then nasi pun just like like ajer, tak tambah pon....lauk pun just like like ajer....now i am worried about myself...am i okay....not only me, my friend were all kinda flabbergasted too....depa ingat aku ni tak sihat ka....well....maybe cutting down the smokes, cut down my appetite as well kot....wahhhhhh...bahagianya hidup aku....hahahaha

Wednesday
pi kerja and wat kerja yang bertimbun timbun itu....balik ajer terus gi wallclimbing...it is my main activity every wednesday....kali ni aku berjaya gi kat kawasan yang lain plak....and aku try on the speed wall....pergghhhhh....menakutkan okay...dah ler tinggi nak mampos...and dia punya wall itu agak condong, so bila aku terlepas dia punya rock itu, i was swinging mid-air....hahahahaha.....and i have more cuts and bruises coz this time i was really pushing it....gi kawasan susah susah skit....tapi tangan aku makin kuat gak la....ya la aku punya berat nak ditampung oleh kedua dua tangan itu hingga ke atas....hopefully this would also be a good news in trying to scale down my body size....daripada XL kepada L ajer....hahahah....and owh yeah...i am on the 6 day of nicotine free.....hebat gak nie....asalkan tak melepak dengan smokers friend sudah....boleh terjejas rekod ini...this is by far the longest time i am without a cigarette save for OBS which ran for the full 13 days....and that was almost two years ago (number counting)...tp to be exact it was 1 year and 6 months ago....go go go...chaiyok....

memandangkan hari ni belum abis lagi...so takder ler entry hari nie...tapi hari nie kat tempat kerja memang bikin panazzzzz skit....kena perli baikkkkk punya...mau ajer aku gaduh tadi...aku ada semua fact tucked in my pocket...boleh ajer cakap....tapi maleh nak lanjut citer....takperlah....citer hari ni i'll story mory another time....for the time being...i just wanna be happy.....peace

ajie
5:32 p.m
7 January 2010
Putrajaya

3 comments:

marmalade said...

alah, apsal tak cite pasal outing lunch ngan bebudak bigger ministry? hahahahaha.

SurayaHarris said...

just like like?

WTH is that?

muhamadakmalwahab said...

mala : bigger ministry lunch date hari khamis la...the blog was written up to rabu punya updet...hahahaa...later on my thursday punya entri lah...

suraya : just like like...cuma suka suka...maksudnya makan dengan tidak bersungguh sungguh...hahahah