Friday, January 8, 2010

Facebook World Colors' Day

As blur as i may look, aku ni bukanlah blur in person...cuma aku punya outward appearance kekadang menampakkan ke-blur-an aku ini....aku tau orang ingat aku blur ini pun because last year during family day of my ministry, kitorang ada satu ceramah ini...then ada la grouping...and you have to wrote down 3 negative things and 3 positive things about every single individual in your group...dan not surprisingly (sebab orang pernah cakap sebelum ni kat aku) every single one of them wrote down that i am blur...and many more wrote down that i am too cheerful for my own good, loves to laugh, and last but not least, manja....ada la lagi comment lagi but not worth mentioning coz sorang dua ajer yang cakap...

bila aku tengok aku punya fesbuk, most of my friends punya status semuanya kaler....memula apa pasal diorang semua nie letak kaler pon aku tarak tau lah....first skali ada la kawan aku sorang....then beberapa lagi...aku tak amik pot la sangat kan....then one of my close girl-friend ajak aku teman dia gi beli something...then aku baru tau la apa la kaler dalam status kat fesbuk itu represent....hahahahaha....cessszzzz...tengok betapa kuatnya pengaruh fesbuk ini sampaikan sarung seashell punya kaler pon boleh jadi status...just to support the 'colors' day' lah....

aku pun apa lagi....terus ajer aku letak kaler kat status aku....and then, just as i predicted...ramai la yang mengomen...hahahah.....and one person even commented that i shouldn't follow others without knowing the reason...to quote back my previous statement....as blur as i may look in person, but truthfully, i am not blur...and i wouldn't just follow anyone else without knowing....thats just me...i like to know...and i will find out why....maybe this kind of attitude suit me well if i was in journalism...but god have better plans for me, so aku kerja la kat mana aku kerja sekarang....

tapi aku sangat surprise to see various kalers...and ada sesetengah tu aku tak pernah dengar pon...namely lapis, cerulean, amethyst, just to name a few....aduhai....aku ingatkan dulu semua sarung seashell kaler hitam, putih atau krim saja....now i know better....hahahahah....

ajie
9:01 p.m
8 January 2010
Putrajaya

3 comments:

marmalade said...

tak faham entry ini. haha.

muhamadakmalwahab said...

iyolah tu...
so whats your color today?
hahahahaha

Pengejar Masa said...

patut la sumer letak kaler. aku langsung x tau kenapa hahahahha

btw, thanks for the info