Tuesday, September 22, 2009

Aloq Setaq - Farmer's River (again!!!) a.k.a White Father (Pak Teh la) house - City Land (Pekan Darat) - Aloq Setaq



Third day of raya 2009....destination? Sg Petani (again!!!)...this time to pak teh's house...pak teh was the only one at the house...aku plak penat so bantai tidoq saja la kat rumah pak teh....ya la...aku ni active driver...today i drove my big bro's car yang wira tu plak...okay la...manual...dah lama aku tak bawak manual...tapi kejang gak la kaki dok menunggu jem kat tol Alor Setar (S) itu....but then again....it was a beautiful route, jelapang pagi menghijau and menguning (nak ajer aku brenti tangkap gambar tapi kena bagi tumpuan pada destinasi dulu)....




45mins later pon sampailah ke rumah Pak Teh in Taman Orkid Sg. Petani...dok sana sampai la maghrib...dok tunggu mak teh yang last last tak sampai gak....coz we have another place to go after that...so maleh dah ler nak tunggu and aku pun dah pueh ati tidoq....memang masuk rumah layan diri as if your own home la...konsep terbaik ponya....ya la...we are family anyway....toksah malu malu...




Off we go to City Land a.k.a Pekan Darat (Penang)...tempat kelahiran bapak aku....okay dont get confused...my father was born in pekan darat and was raised in Balik Pulau...clear??okay....we were going to Tok Su's house or my father call her Ucu ajer...masuk ajer rumah tu semua tetiba blank....aku nampak la familiar face...but then again aku takut ler silap sebab dia cam tak kenal aku....but the wife does recognised me...Pak Lang and Mak Lang....deng....pak lang dengan selambadak ajer cakap....owh you look different and i see you put on weight....dusssssss! rasa cam batu jatuh atas pala aku wat mata kuar burung ting tong ting tong....ya la, the last time aku jumpa pak lang waktu time aku baru ajer abis kursus 6 bulan itu...of cos la lepas setahun aku put on a 'little bit' weight....sengal la pak lang aku ini....(aku boleh membayangkan zet & cher terkekeh kekeh ketawa baca setetment ini)....



Back then during my eurotrip, pak lang and family pon pi gak...tapi different date lah....but then again we have lots to talk about and one thing lead to another then the whole house was filled with chats and laughter...and OMAIGOTTTTT, dia punya char koey teow tarbaikkkkk dowh....aku makan lebih dari sepinggan (takmo bagitau brapa banyak)....but then again...aku sangat kenyang and aku sangat happy.....



Another fruitful hari raya day in 2009....memang concept terbaru yang diadapt oleh family aku untuk tahun ini sangat best....BERAYA DI RUMAH ORANG LAIN...huahauhauha.....kitorang the whole family tutup rumah and sign 'CLOSED' unlike KFC yang OPEN 365 hari setahun....deng....i love it....and i hope that next year punya raya can lawan this year's punya raya...hahahaha




ajie
1:09 a.m
23 September 2009
Aloq Setaq Kedah Darul Aman

3 comments:

rara said...

baik cakap berapa pinggan char keow teow!!! :P

Cherrie Pie Sweety said...

ha ha.. ko memang cekap dehhh.. ko dah tau aku akan gelak part mana..hahaha... skil mengedit gambo ko semakin mantap la.. ni rasa nak belaja ni ha ha

muhamadakmalwahab said...

kirah : yang penting lebih dari satu pinggan....takmo bagitau..huahau

cher : paklang aku memang sengal...cessszzzz....ya kah? tenkiu tenkiu...