Wednesday, September 9, 2009

Iftar Owh Iftar

Bila Ramadhan ajer...aku mesti jadi cam orang giler makan (as if i am not when it is not Ramadhan)... anyway that is beside the point...but the point is...Ramadhan ajer yang bley make us group together for one thing and one reason only...that is for iftar...alhamdulillah....everybody dah grow up and grow apart (for some lah)...ada yang dah ada baby (pali denial, aina seksitari), ada yang dah ada gepren (adrian giressss, meran), ada yang dah bertunang (stanley), ada yang jadi single balik (aku lah tu), ada yang dah kawin (zaimee&tina, wan nali&yaya), ada yang dah berboipren/ tukar boipren (fara, cher) dan sewaktu dengannya...aiii...the time travels so fast that all it left us with is only memory of the old past.....

Tahun nie semua orang ada fesbuk...dulu frenster ajer...so new year comes with new tool to communicate...dan aku dah terpaksa wat blog baru sebab yang lama aku dah tinggal lama sangat aku dah lupa password dia mende....pastu semua orang pon giler bergambar...abis semua gambar kita bermakan-makan diuplod ke fesbuk, blog dan sewaktu dengannya....

Unlike last year, tahun ni betul-betul aku punya berat turun waktu Ramadhan ini (i can hear somebody screaming and fainting at the back)...but it is true...with all those calories coming in....but alhamdulillah...it is fine...tahun nie cam aku lebih travel to find food daripada tahun lepas...last year most of the iftar done in the comfort of RASA (with someone booking the table first then joined by others later on)...merantau sungguh....

We still have our annual event that is to go Jalan Masjid India/ Jalan TAR...bukan nak shopping aper pon...just hang out with friends (despite the fact that this year ada menatang pink flu)...tapi aku ingat lagi...2007 - aku beli karpet (dengan arip skali)...2008 - aku beli baju melayu warna maroon....this year...yet to decide....

Aduhai....just now i am watching the live terawih from Masjidil Haram on TV9....and the imam dah menangis...that could only mean one thing...that Ramadhan is almost coming to the end...aku jadi sangat sayu bila aku tau Ramadhan dah nak abis...it is just the feeling....i bet most of us do feels that....


Aku sangat la berdoa agar semua kawan-kawan aku ni akan remain as my friends (bff la) forever la...these are the friends who despite our different wavelength, but still we can count on anything....tapi bila makin tahun bertambah nie....well orang semua pon getting matured....nobody wants to be stuck on old memories...memories are only for us to cherish....we lived it and done with it...and with it, we take it deep into our heart to prepare us for tomorrow and future that holds no promise....

ajie
3.00 a.m
10 September 2009
PUTRAJAYA

5 comments:

Cherrie Pie Sweety said...

he he..beshh beshh... raya kali ni mesti aku ikut g jalan tar okaeyhh..yg korang bli karpet tu aku ada.. suh xetty bwk kamera..nak camwhoring tgh2 jalan tar hik hik

zetty said...

omg.. malu la weh kalau bawa camera. nti org ingat tourist mana ni nak bergamba2 kat jln tar.

muhamadakmalwahab said...

mesti la besh...and zetty wajib sediakan 2 things
1. parking
2. camera...takk kira....

nazat said...

beb..gua sudah link kan kamu di dalam blog daku! jom jalan2 di jalan tar!!

yaya said...

Harap2 ini bukan Ramadhan kita yang terakhir. Amin