Sunday, September 13, 2009

Tears Of Ramadhan

Aduhai...aku ni dikira agak sentimental ler when it comes to Ramadhan month...i dont know why but i always got this feeling when it comes to this particular holy month...mungkin sebab the ba'rakah of the month kot...teringat aku kat arwah tok aku dengan kawan aku...aku hanya mampu berdoa aja dari alam nyata ini...

This Ramadhan...aku agak broke...this is all due to the eurotrip and also lots of other contributing factors la...not that i regret doing any of the things that i want to do as my concept is simple 'BUAT WAKTU BOLEH'...coz i dont want to live in the regret feeling...then aku baru tau yang adik-adik pompuan aku yang dua orang itu (anne@shah alam & bella@kuantan) masing-masing dah beli tiket bas balik Alor Setar....erkkkk...maknanya aku balik raya ni sorang la driving....~flabbergasted~....jangan la heavy traffic nanti...memang aku tak bley nak predict dah....

Ramadhan ini juga, seperti tahun yang lalu (sejak aku relocate ke Putrajaya) mesti ada event makan-makan bersama rakan-rakan....dari la minggu pertama sampai minggu la ni, ada ajer program....siap kena block jadual awai-awai kena book dengan memember....huahuah....tu ala2 praktis nak jadi pengurusan tertinggi la nie...perghhh...brangan tak hengat....and also the annual event...pi shopping kat Jalan TAR/ Jalan Masjid India...aku punya target cuma nak beli baju melayu satu pasang harga RM50/-(boleh dapat lagi ka?), samping songket kaler aper-aper ajer la and songkok kot...so...less than RM100/- budget lah....mak aih...dah ler kak na dah pesan kuih raya kat kawan dia RM180...then aku pesan kat aina lagi RM36...then kat staf aku lagi RM20....kuih raya ajer sama dengan budget aku nak balik kampung....deng....and aku jugak nak pastikan ms NURZETTY bawak dia punya D80....tak kira....a must....

Now we already reach the 10 final days of Ramadhan...malam lailatul qadar disebut-sebut sebagai salah satu malam ganjil dalam 10 malam terakhir ni...it is the nite whereas it is better than a thousand months....everybody is eyeing for it...so am i....i am almost finish with my thing already...earlier than expected....alhamdulillah....and my yearly one and only Ramadhan-end prayer is to be able to see the next Ramadhan...sedihnya Ramadhan nak meninggalkan kita....and my eyes got misty just by thinking of it....huhuhuh

ajie
14 September 2009
9.00 a.m
PUTRAJAYA

1 comment:

papaya said...

Semoga kita akan berjumpa Ramadhan yang seterusnya. Amin..