Tuesday, September 15, 2009

Beg Plastik Kosong?

As usual...dah nak dekat hari raya ni lagi ramai orang cuti and aku buat kerja lagi pantas...so aku berjaya menyiapkan surat untuk satu kementerian itu, siapkan waran peruntukan, sediakan baucar bayaran...update cuti semua staff bawah aku yang aku kena luluskan cuti, update laporan perbelanjaan & siapkan minit mesyuarat....update aku punya working schedule skali lah...done...

Pastu aku dok pikiaq about one my friend's blog entry....she said something about someone bringing empty plastic bag...aku macam speechless... *What's Wrong With Plastic Bag?*since when lah plak she became an environmentalist? going for paper bag pulak? or dah bli one of the TESCO/ C4/ Giant shopping bag of anti-plastic (but TESCO already came out with the plastic yang bley hancur dek tanah~deng)....pastu fikiran kembali ke alam nyata....terpikir-pikir sapa yang bawah plastik bag ~sambil kedengaran burung berkicauan dalam minda~ ???...then aku teringat citer Mean Girls...then aku paham....deng....hahahahahahaha....aku gelak sorang-sorang macam nak mati....rumet opis aku pon heran...tapi wat da heck....apsal la aku ini lembab sangat...huahahuauaauh....

Malam ni plak aku dah scheduled untuk iftar dengan pengantin baru incik wan & puan yaya....kat bowling alamanda....pikiaq pikiaq balik...tahun lepas pon ada gak...tapi tahun lepas depa dok kapel lagi...but this year dah kawin dah....alhamdulillah...next year depa angkut anak plak skali....hurmmm....aku dah start rasa cam LOSER la plak...huhuhuhu....

Sekarang ni waktu rehat tengah hari...biasa la aku...padam lampu, then tutup pintu and just proceed to get some nap and then gi semayang then buka pintu, buka lampu, sambung kerja balik....dah abis dah updet....satgi la plak...

ajie
1:31p.m
16 September 2009
PUTRAJAYA

13 comments:

Cherrie Pie Sweety said...

aku masih xfaham...


p/s: kenapa blog aku ko xletak kt tepi tu..zet n fara je ke?? :(

muhamadakmalwahab said...

hahahah....

tanya cik zet okay...

p/s : aku tengah dok re-arrange balik ini...ko punya ada la...bawah we eat, we laugh, we blogged about it

papaya said...

Ko ade member 'plastik' ke Mal? hehehe

muhamadakmalwahab said...

yaya : member plastik pon ada, anti-plastik pon ada...huahuahau
p.s : ko paham ek yaya...huauahauh

papaya said...

Itu kan term utk chick's thing ;)

muhamadakmalwahab said...

ko paham tapi apsal la bff aku yang sorang si cher ini ngak paham....huahuaha
malam ni jadi kah?

zetty said...

laaa.. papaya ni si yaya ka???aku duk fikir sape la papaya ni. ciss...

kemal: hahaha.. agak lembab laaa.. kita kena cover beb sb other half is a blogger.

cher: itula. ko takde di tempat kejadian..

muhamadakmalwahab said...

zet : u kenal ker yaya kementerian kesihatan ini? camna bley kenal plak? ari tu dia kawin i jadi pengapit husband dia...yeah yeah...cover baikkk punya...

zetty said...

kemal: harusla kenal. yaya ni my cousin punya school mate dulu. kan yaya??? small-small world.

muhamadakmalwahab said...

what da small world...you tau ker yaya pon ptd gak????

zetty said...

ofcourse tahu, siap beraya di rumah yaya tahun lepas and time tu tak kenal langsung siapa yaya ni. time tu korang baru tamat deepeeaa.

muhamadakmalwahab said...

owh ya ka...apsal you tak datang wedding dia ari tu ek?

zetty said...

kemal:haha.. sebab tak ingat la, got some other wedding time tu..