Thursday, September 17, 2009

Best Friends, Birthday, Jalan TAR, RM100


Yeayyyy....at last, the annual event (since 2007) of going off to Jalan TAR just to hang out (and beli ler aper2 yang nak beli kan..) berjaya juga dilakukan semalam...there were the original faces (Zaimee, Arip, Niha, Me), the ones who missed last year's but back again this year (Cher & Emmy Jo) and totally new in the list (Zet, Leenz, Tina (of coz la) & Pija)...this year is also in conjunction with arip's birthday on the 16th Sept which marks he is older by another year to the big 26....

This year's outing comes with a new gadget...D80 courtesy of Ms Zet...so guess what, we were snapping pictures away like nobody's business la...deng...it was fun like heaven...and everybody is an officially a camwhore (as if they weren't before)...but the photographers are only me, zet & leen...and sometimes cher try to take on action...and i am waiting ler bilakah masanya gambar-gambar itu akan dipublishkan ~sarcastic tone applied~...tengs zetty dah upload pics kat fesbuk...itu sebab cayang sama kamu ini...xoxo....hauhauhau




Me, i just budgeted for only RM100...this include baju melayu and samping songket...lots of people were flabbergasted by the figure...yer la, diorang nie semua ala-ala shopaholic yang high fashion la kot...but truth to be told, i make use the RM100 really well...i got what i was eyeing for, and for a good price and good quality items...and i am happy with it...tapi seyes kalau orang tanya baju melayu aku tu kaler aper, aku tak reti nak bagitau kaler dia tu kaler per...tapi samping aku purple...tarbaikkk...and i still can't forget la cher berlakon ala jadi minah akak penjual samping...hillarious okay....memang ada gaya...so cher, if you ever wanted to do a part time job, then you know you can do JALAN TAR....ntah2 next year punya raya semua pon gi melepak kat kedai cher...huahauhau...



Even with the H1N1 a.k.a menatang pink flu frenzy, that doesn't really deter us from having fun....aku memang ler ada bawak fesmask, tapi after a few minutes i am better off without it....and alhamdulillah, no fever...tengod....and boleh tak ramai ajer makcik/ pakcik/ abang/ kakak penjual kat Jalan TAR tu ingat aku foreigner....wadahek? asal aku gi kedai depa ajer cakap omputeh dengan aku....aku memula heran la gak...then...hurmm...wadever...aku still end up dengan baju mlayu dan samping okay....and i am happy....bling bling bling....



One thing i like about bazaar Ramadhan @ Jalan TAR/ Jalan Masjid India ini is becoz of the character...it very hard to actually describe it...it is like describing why i love London...its expensive but i feel the city's character....same goes to Jalan TAR...it just got character lah...susah sangat la nak explain...anyway...macam biasa la....there's alot you have to do to really stand out...bayangkan la brapa ghatus khemah dowh...so something had to be done, from shouting out loud, mempergunakan aweks cun melecun untuk menjual biskut raya, memperagakan baju yang dijual, lelaki memperagakan baju kurung and tudung dilengkapi cermin mata hitam lalat sambil berjoget joget (deng, that was disturbingly funny)...huahahau...

Thruout the nite, while walking down the street...aku tak tau la brapa hengget kropok lekor lesap ke dalam perut sudah, brapa gelen ayaq tebu, soya dan dot dot dot sudah nak terkeluar balik (bukan aku sorang ajer okay)....tapi cam biasa la...memang best arrr....aku sangat suka hang out dengan kawan-kawan ini...kitorang menjarah from khemah to khemah and then for the final straw makan la ala stimbot itu dekat tepi jalan...then dok mencangkung kat tepi kedai pintu besi hijau itu sambil mengigit aneka ala stimbot itu...deng....then lastly semua pon balik rumah zet to pick up our cars en route back to Seri Kembangan Mekdi untuk sahur....tapi sebelum tu kena amik gambaq grup poto dulu...deng...it was deng gojes men....

All in all...i had a great time and great nite with my dear frenz...wondering how its going to be like next year? can't wait to find out...xoxo



ajie
3:19 p.m
17 September 2009
PUTRAJAYA

2 comments:

Cherrie Pie Sweety said...

ha ha.. jangan tatau aku ada bakat untuk jadi peniaga okayh... tp memang ebst gilerr.. xtahan tgk cemaner org nak jual brg2 depa.. maybe for some people..xbesh..sebab sesak, panas, n whatsoever la.. tp aku suka g jalan tar..sebab like u said.. the characters.. suasana dia.. barula raya beb.. ha ha..
btw, Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin :)

muhamadakmalwahab said...

selamat hr raya cher....tahun depan kita wat lagi ek...