Saturday, May 15, 2010

Aku Makan Megi

Aku makan megi bila aku rasa malas nak masak...

Biasa ajer aku rasa...but then again, some people just cannot accept the fact that some people do eat instant noodle...dulu waktu time sekolah ada sorang mamat ni dengan selambanya cakap...tak boleh makan megi nanti jadi bodoh...erkkk...

Then waktu universiti...ada plak yang cakap tak boleh makan megi nanti fail exam...huh?

Pastu dah lepas universiti, and already in the working world...tak boleh makan megi coz it is not good for health...but i accept that particular fact la...as if i didnt know...but just makan skali skala...bukan la jadi makanan ruji tetiap hari kan...

Aku ngaku aku memang makan megi...ada besfren aku sorang ni memang tak makan megi and cam nak marah aku sebab aku makan megi...tapi its okay...aku paham the reasoning behind it...

Tapi itu ler...aku rasa aku cam defy some of those people's perspective yang makan megi boleh jadi bodo, lembap, bengap, lemah, fail exam dan sewaktu dengannya (except for the health part coz it is a long term effect jadi so far alhamdulillah ajer)...aku makan ajer megi...tapi aku dapat gak masuk uni, aku pass gak exam, aku aktif ajer dok berjalan jalan ke sana ke mari dan main sukan, dapat gak kerja yang elok...and alhamdulillah la...tapi the person yang cakap kat aku tu la plak yang tak masuk uni, tak pass exam, etc...

The whole point...dont be judgemental...itu ajer...

p.s:entry aku yang geram dengan someone ari ni bila nampak aku beli megi kat carefour

ajie
6:17 p.m
15 Mei 2010
Putrajaya

9 comments:

marmalade said...

dah siap assignment? hahahahahahahah

Cikgu ILi said...

Aku sokong Akmal!

Eiiii sapa la berani kutuk Tuan PTD beli megi tu~

muhamadakmalwahab said...

mala:
dah siap...hampir 90%....ringkasan exec dengan bibliografi ajer yang belum...the whole assignment nak touch up skit...hehehe

cikgu ili :
bukan kutuk...dia sound direct to ampang point terusss...nampak aku beli megi terus mai kat aku...aiii nanti bengap la anak pak wahab sorang dok makan megi...seyes tak tipu...rasa cam nak lempang ajer kan...

papaYA said...

Prof aku cakap, takpe makan megi 4-5kali seminggu..

Kat Jepun n Korea, tu lar makanan ruji diorang. Makan megi kat kedai2 mcm 7-E tu memang ramai.

Tapi, makan megi mesti disertakan dengan minuman air yang banyak sebab kandungan garam die agak tinggi.

Aku selalu makan megi mase Uni, seminggu kadang2 sampai 5x sebab malas nak turun beli makanan n orang selalu mcm bersimpati seolah2 makan makan megi tu mcm miskin.

Prof aku cakap ok, aku ikut jer lah...

And, kena tau cara masak megi yg betul supaya tak toksik pada badan. Sape tak tahu, leh email aku. aku ajar cara masak megi yg betul.. hehehe

Hasina Terebuzzu said...

kwn ko belum tgk style dak asrama aku lg... makan megi campur dlm baldi.. kenduri megi.. kalo dia tgk..kompom pengsan~! =p

muhamadakmalwahab said...

yaya :
sila emel aku cara-cara memasak megi dengan sihat ke emelku...sangat la appreciate it...

ina :
eh...aku pernah buat waktu matriks...makan 8 orang...masak air 4 menggunakan 4 cerek elektrik itu...hehehehe

nihadriz said...

aku pun makan jugak sesekali. tp yang masuk sayur semua tu la...mesti ada telur, tumis bawang etc. :D

yaya...aku nak jugak cara2 masak megi ;)

Hasina Terebuzzu said...

ohoho.. ini takde pkai cerek.. ini baldi tadah kt watercooler (dlu kan water cooler ada hot & cold).. pastu angkat baldi masuk bilik... masing2 campak megi dlm baldi tu.. ada megi kari, ada tomyam, ada ayam, asam laksa.. bla2 (sila bygkan 1 dorm aku ada 20 org).. pastu gaul2 rata.. bila megi agak kembang... NGAP!!! hahaha

Blubewwy said...

kami pun suka megi. dalam seminggu, adelah 2/3 kali makan megi. saya megi asam laksa, dia megi kari. kalau tak pun megi goreng. itulah kami. pemakan megi tegar. mesti ade stok megi 2/3 bungkus kat umah. teehee...