Tuesday, May 4, 2010

A Little Less Conversation

Ini bukan tajuk lagu Elvis itu...

Sebenaqnya la kan...sekarang ni kan zaman moden la...bukan lagi zaman dulu dulu yang dok kampung tak bercampur dengan orang from the different gender sangat...kalau zaman dulu tu, asal baik ajer dengan pompuan tu, terus dikatanya syok kat minah itu...aper kah...tapi i think it spells out differently nowadays...guys and girls kan be good friends despite being physically different...don't you agree...

Speaking from experience...aku ada beberapa kawan rapat pompuan...we are not romantically involve...but we are such on a good terms that we can speak about anything and everything...seriously...sampaikan tahap aku membayangkan la kan, kalau la our respective parents dengar cara kitorang speak to each other, mesti dah kena lekuk kepala itu...hahaha...

Ini from my own observation la...when two people from different gender do lepak with each other from time to time (almost everytime lah), you can't simply say that they are 'involved'...they are just merely good friends which despite the gender issue, would be each other's shoulder to cry on...literally speaking la...not literally doing it...takder ler aku nak melentok kepala kat bahu respective pompuan itu...

Entry aku bila aku punya kepala kena 'blocked out' dek kerana kerja yang bertimbun...

ajie
12:20 p.m
5 Mei 2010
Putrajaya

6 comments:

SurayaHarris said...

poyo giler kalau macam tu mal.kalau aku,aku abaikan jer..hampeh..

marmalade said...

kalau nak melentok pun, apa salahnya akmal? hahahahahahahahahaah =p

muhamadakmalwahab said...

cikgu suraya :
kita kawan kan kan kan...hehehe

mala :
erkkk...mana boleh...nanti tuhan marah...hehehe

Cikgu ILi said...

Akmal,
Tapi bila lelaki selalu buat perkara-perkara mustahil atau caring yang terlampau..maksudnya..dia kuch kuch hota hai kan.

Lein Nazir said...

literally = really

r u really going to do it?

nihadriz said...

some people just don't have "room" inside their heads on platonic relationship. tu je. :P