Wednesday, May 12, 2010

My Life As Pak Ngah Yang Comel Lagi Adorable...


Aisyah February 2010 (8 months)

Aku tengah stress sekejap pagi nie brenti rehat jap from my work...

Aisyah & Pak Ngah in McDonald's KL Feb 2010 (8 months)

Saje je le...aku suka tengok old pics...the pics of me and my friends and also my family...pastu aku tengok gambar si aisyah...alahai...dah besar dah anak sedara aku yang sorang nie...dari dia kecik...tup tap tup tap....1 Jun 2010 dia genap 1 tahun....the time went by so fast that you hardly notice it that a year has passed...alahai kesian kat pak ngah ko ini aisyah oittt...bila la ko ini mau dapat sepupu ye...hahahaha...wishful thinking...but then again...i am seeing the pics of tiny little aisyah until what she is now...mak aiii...cepatnya membesar...jasa pak ngah ko ini juga kekadang membelikan frisolac itu ya...jangan lupa okay pak ngah yang comel ini sangat baik hati...hahaha

Aisyah July 2009 (2 months)

Aisyah August 2009 (3 Months)

Aisyah with teddy bears from Pak Ngah December 2009 (6 Months)

Setiapkali pak ngah dok travel gi obesi pon mana ada lupa sama ini aisyah...always there's something that would catch my eyes and i immediately remember my beloved niece...beli lah...sorang ajer pon (so far)...hahaha...i still have about 5 more trips to go...Medan, Dubai, Siem Reap, Tianjin, Krabi...so aisyah abis la...banyak lagi la benda yang aisyah dapat...mak long pon dok antar segala mak nenek items...baby gap la...baby guess la...baby ck la...baby marc la....baby ralph lauren lah...dan macam macam baby lagi lah...uisshhhh....pak ngah pon tak mampu nak pakai branded items gitu...ngok ngek betul mak long itu...nanti matiler ayah dengan mak (yakni my big bro and my sis in law) nak keep up dengan high-high brand tu...

Satu lagi...pak ngah ini dok cakap birthday yang ke-18 kita gi celebrate kat london....hahaha...gitu....yeah wishful thinking...abis la pak ngah ini kena sound dengan ayahnya aisyah for making such proposal...but as i said...i just only say the things that i know have a possibility to happen...and 18 years down the road (17 years la kot)...insya allah boleh ajer...simpan ajer RM50 sebulan...setahun dah RM600...17 tahun...dah RM10,200...tu tak termasuk interest lagi tu...

Aiii...cepatnya si aisyah ni besar...tup tap tup tap dah nak masuk 1 tahun....1 Jun 2010....beza 7 hari ajer dengan birthday pak ngah ini 8 Jun 2010 (28 tahun)...and beza sehari dengan besday maksu 31 Mei 2010 (20 tahun)...bila ler aisyah ini nak ada cousin? hurmmm...shhhhh...itu kita citer tahun depan yer aisyah oittt...hahahah....aiii...aisyah owh aisyah...

ajie
11:02 a.m
13 Mei 2010
Putrajaya

2 comments:

Cikgu ILi said...

Akmal, aku nak submit proposal supaya ko jadi Pak NGah Adam aku.

:)

Ko sangat penyayang..aku dapat bayangkan camne klau ko ada anak nanti,mesti ala-ala Adam Adamaya.

"As Nur Hidayah" said...

oit chomel baby ni. (suka tengok baby)