Thursday, April 1, 2010

Friend...Laughs (Elle-bukan nama sebenar, Ady)

Ini adalah classic case of a bimbo...but she's not a bimbo...engineer hokey...

Chili's Bangsar Shopping Complex, Kuala Lumpur 2009
At usual lah, Ady dengan aku punya feveret food joint...and another friend of us, Elle (bukan nama sebenar) joined us for the day...Ady and I were actually trying our best to cut down with our smoking habits (Ady already came clean since Feb 2010, me-getting there)...and Elle smokes as well...so there we were, as usual Ady and I were having our usuals (tostada chips and fruit juice) as Elle was having one of my favorite, Mushroom Jack Fajitas...after food, we were chatting and smoking...my ciggies already went  out of stock...Ady's too (since we both smoke from the same box)...terpaksa la pawwww pompuan ini...shock shock shock...she is smoking Dunhill, red ones...as opposed to both Ady and I with Pall Mall Menthol...and it was a packed of 14...then the rest of the conversation might be one of the most hillarious i ever encounter...

Me : Weih, aku nak pau rokok ko bley...
Elle : Jap (while rummaging thru her henbeg)...tapi aku hisap yang tak strong punya la...ko tau la kan, pompuan...(with that she withdrew Dunhill pack 14)
Me : Erkkk...dunhill kuat la dowh...
Elle : Taklah...aku rasa dia lagi low la daripada korang...korang beli 20s...aku beli yang 14s aje...jadi 14s mesti lagi light daripada 20s...
Me & Ady : ~time when still, and bunyi cengkerik kedengaran~ (then we were laughing so hard that everyone was looking at us)...

Elle, elle...ko ini sangat bijak, S*PM straight As...dean's list...tapi, the bimbo-ness in you would never fade...hahahaha

ajie
3:01 p.m
2 April 2010
Alor Setar, Kedah

7 comments:

BEN ASHAARI said...

bro ... hehe... telah daku jelajah blog mu ... kalau nak tambah atau nak komen .. sila la yer

http://www.benashaari.com/2010/04/jelajah-blog-diary-of-commoner.html

CikLilyPutih said...

boleh cam tu ek! kelakar arh

muhamadakmalwahab said...

abang ben : owh yeah...thanks...

cik lily : itu ler pasal...gelak tak hengat bila ingat balik...

fird said...

gua ingat ni lawak paling best. boleh hantar kat fhm mag

muhamadakmalwahab said...

ya kah...
hahahah...tak terpikir plak aku...tapi memang setiap kali aku gi BSC punya chili's mesti aku ingat kat kawan aku si elle (bukan nama sebenar) itu...hehehe

YanTie AhMad said...

rolling on the floor!!!!..
*nangis aku gelak!!*

muhamadakmalwahab said...

kawan aku si elle (bukan nama sebenar) memang bimbo abisss...ada ka patut S*P*A tu dia ingat spa yang ada massage...ngok ngek sungguh...hahaha...