Monday, April 19, 2010

Mamal & Shoes

Aku bukan gila kasut...tapi aku sangat suka kasut...tapi aku tak gila beli kasut...betulkah?

Recently, my fave sneakers got stolen...i was sad...the sneakers holds many of my travelling memories...okay la...over and done with la kan...so, to get me back on my mood, i had been surfing the net to find some sneakers to replace the one that went 'missing'...here are some of the ones that managed to capture my attention...

Alexander McQueen Scarred Street Low-Cut Sneakers


First time tengok terusss jatuh cinta sama ini kasut...dengggg gojes weih...ada color biru, hitam and putih...my vote goes to the blue one...the price...rasanya aku tersilap tengok kot ari tu...USD100...itu pun kira discount...aku tengok kat bluefly USD139 and kat saks USD179...mana satu betul nieh...tapi gile gojes...

Prada Trainers


Its prada okay...i never have any prada shoes before...this one was seriously cool...but it would be better if they have it in darker colors...the price on the net was USD79 compared to the retail price of USD399...its prada...so what do you expect...

Simple Toemorrow Casual Shoes Lace-Up

This one looks like my lost Dr. Cardin shoes...and the design is sooo last season...tapi aku suka...the price was USD39.90...the original retail price is about USD90...the look was casual yet amicable...what does i mean by that remark...i dont know...

Replay Lewis Shoe

Love the color combination...it does stray away from the usual mediocre design..cam new balance pon ada...but i love the detailing of the brand kat tapak kasut tu....its USD43.16...retail price USD100...whoaa...cam 50% discount weih...kalau depan mata aku, memang aku dah sambar dah...tak kira ini...


Puma Black Label High Street Shoes Suede-Canvas

There's something about this shoe that catched my eyes...and i couldn't put it into words what it is...the price USD49.95...retail USD159...erkkk...that is a huge difference (other than prada that i saw above)...tapi ini boleh letak kat dalam waiting list la...

Florsheim Lexington Cap Toe Shoes

I know i should be browsing for sneakers...tapi dah ternampak...hahah...boleh...sebab seriously wayyy cheaper than yang kat malaysia...its USD55.96....the retail price USD119.95...memang aku tengok kat sini its about RM700 upwards...isyk isyk isyk...

Polo Ralph Lauren Harold Canvas

Actually aku nak yang leather tu...tapi yang leather tu cuma ada navy color...which were not really to my liking la...this is grey something something color...price? USD55...retail USD80...RL memang agak affordable in US...sebab akak aku pon dah sound awal-awal...kalau kat US, made in US punya brand yang murah...kalau european designers tu mahal skit...baik cari kat london ajer...huhuhu...

Whatever it is...my vote still goes for the first one...itu scarred street really scarred my heart la...aiyo ma....terpaksa aku emel akak aku suh survey price kat sana on the ground...sebab ni semua harga over the net...maybe on the ground it goes cheaper...who knows...mebi aku dapat one of these shoes for my birthday...owh dengg...i am so wishing for the stars...tapi...its okay wat...and furthermore all these shoe's price are within the budget i am aiming for....

p.s: the last time i check USD1~RM3.20

*the photos are not mine, its taken from various website over the net

ajie
1:21 a.m
20 April 2010
Putrajaya

16 comments:

marmalade said...

i like the alexander mcqueen. yang lain macam biasa-biasa je. prada tuh baik takyah jadi prada - baik beli fung keong je atau bata. ceh. eh which website do you browse for shoes nih? ke you just google over?

muhamadakmalwahab said...

betul kan kan kan kan...gojes sieh...yang lain tu memang sangat biasa and mediocre...but i love the replay though...hehehe...i browse it from various online shopping website...all of them in us...
nextag, sneakers, zoppa etc...all of the shoes came with the 'discount' price as well as the original retail price...hehehehe

nihadriz said...

haha..."fung keong"

tak leh blah betul kak mala ni. kuikuikuiiii...*gelak guling2*

anyway, i have my eye on one of cole haan's pairs. tp fikir balik, nak ke pakai kasut tu hari2 pegi keje? harga RM1000++ pulak. rasa mcm nak pakai kasut tu time pegi pavilion n masuk boutiques je. hahaha...(such a show-off :P)

SurayaHarris said...

seb baik aku tak fancy kasut sgt..aku suka nhandbag instead..aiming for a coach handbag..aku nak kirim kat mak aku...cheaper there in london kan?mal,kalau kau nak kasi hadiah akt aku,a humble handbag will do..hehehe

muhamadakmalwahab said...

ha :
perghhhh...kasut harga RM1k...denggg...~pengsan~

cikgu suraya :
FYI, coach adalah jenama US...california to be exact...so it would be cheaper in US rather in london...kalau kat london/ europe, designer europe yang memurah such as balenciaga, bottega, hermes, prada, burberry, tod's, just to name a few (eventho its not that cheap la, tapi ada outlet kat london itu)...and kalau beli last season item, (or seasons and seasons ago items) boleh drop down daripada GBP1k ke GBP40...serious tak tipu weih...

nihadriz said...

haritu ada orang nak belanja. kezen aku. tp aku fikir balik, walaupun aku ni mata duitan (hehe), tp fikir balik pasal practicality dan aku mesti tak mampu (mampus dalam erti kata lain) nak beli sendiri, baiklah aku pakai nine west saje. boleh beli 2-3 barang terus dengan rm1000 tu kannnn (hasil ehsan kezen aku jugak hehe)

Cikgu ILi said...

Akmal.....taste ko sangat bagus lagi mahal beb.....
Jenuh bakal wife ko ni nak pikir kasut hantaran utk laki dia.

papaYA said...

Florsheim Lexington Cap Toe Shoes tu sangat berkilat. Teringat kasut mess kit korang.

Aku mengulang ayat sorang pakar ni, 3 benda mesti beli yang berkualiti:
Kasut
Shades and
Tooth brush

Jadi kasut tu jangan setakat mahal je, kena selesa :)

nihadriz said...

yaya : aku setuju sgt!! :D

tapi shades tu termasuk glasses tak?
owh, bra pun perlu yang berkualiti. hik hik hikkkk...

muhamadakmalwahab said...

ha : seriously...kalau ko nak just bagitau or just bagi ajer jenis yang ko nak and kak na boleh tolong tengokkan...

cikgu ili : mana ada mahal ili...semua pon on discount...and kasut lelaki memang ler tak murah cam pompuan...huhuhu

yaya : yeah...yang florsheim itu memang agak berkilat...tapi real tak kilat sangat pon...and aku memang pentingkan keselesaan kaki...yang scarred street itu memang aku nakkkkkkkkkkk

nihadriz said...

akmal : i will! tp tanya kak na berapa current rate USD nnt. aku nak mcm yg dalam blog aku tu utk watches. nnt kasut aku survey murvey dulu ye :D

muhamadakmalwahab said...

aku dah message dah k.na...nanti tunggu fidbek ajer ler...

SurayaHarris said...

Jika begitu,aku kirim Tods kat mak dan beli Coach di KL saja.bagaimana dengan itew?

muhamadakmalwahab said...

cikgu suraya :
baru betul gitu...
suruh mak ko beli perfume skali kat london...perfume di london sangat murah...for instance, CK One GBP20~RM110 kat mesia RM180...
giler kan...aku nak gi london shopping...hwaaaaaaaaaaa

wahdi said...

Aku beli RL canvas tu Euro50 kat Val De Eurpe bro! hehehe

muhamadakmalwahab said...

wahdi :
whoaaa...cesss...nampaknya US lagi murah la...USD55 lagi murah dari Euro50...hurmmm...