Saturday, April 10, 2010

Weekend

Aku suka weekend...sapa yang tak suka memang la sangat screwed...

Sabtu
Woke up, went to surau...this is kinda one of the things that i would do in weekend...aku bukan la alim...cuma skali skala bila terbangun pagi tu rasa cam nak pi surau/ masjid, aku gi ajer ler...then balik...tukar baju, terus la gi jogging sekejap...tak jauh pon...keliling kawasan presint 11 ajer...

Then got back, fixed myself a breakfast and harus la coffee (need this everyday)...then thinking what i should do...aku ingat sebab all week long orang dok cakap aku dah lost weight, aku kinda happy to eat again...but still no rice la...kalau aku kempunan nak makan nasi pon aku akan makan beras perang...hehehe...memang tak sedap...tapi sebab perut dah cam orang dah kahwin (ooopppsss) terpaksa la do something...

Aku tengok kat dalam fridge ada daging...hurmmm...then dalam almari ada plak fetuccini and also a bottle of prego...ada cheese gak lagi...then black pepper...sos tiram pon ada...apa lagi...it calls up for something to cook lah...tengok afc website...cari fetuccini punya recipe...then adjust to what i have in my own kitchen...so terhasillah ~ FETTUCINI CHEESE MEATBALLS BOLOGNESE ~...makan sorang...drinks...pinjam blender jap...dalam fridge ada ais...dalam lemari ada chocolate malt, marshmallow and also susu...blended lah...for drinks terhasil la plak ~CHOCOLATE MALT BLENDED~ dessert? ada la pudding from the day before...so makan pudding....

Pastu mimym called me up...off me go to movies....DATE NIGHT...ya rabbi...sangat kelakar hokey...i'll write up the review (my way la, penuh dengan spoilers.hahahah) when i feel like it...then got back...take a shower and get ready for the birthday party anak inchek irwan itu di mekdi kajang...went to mimym's house, parked my car there and took her car to kajang...aku makan tak hengat okay...

Got back then i have dinbam and booi coming over to my flat...they just came back from a wedding somewhere in putrajaya...fixed them a cheese meatballs and coffee, then we were watching the malay drama on tv3 and was laughing and talking and chatting...they are both my ex-unimates...and they were loud back then and still they are right now...its fun having them in my flat....sebab both aku punya housemates balik rumah memasing, aku tinggal la sorang...so aku tengok tv citer ACCEPTED...cool movie but i was too sleepy to wait for the ending, i fell asleep halfway...so tv la tengok aku sepanjang malam....

Ahad
Woke up, went to surau, go jogging, fixed breakfast....sit, relax and just enjoy my coffee...the rest of the day...hurmm...have something planned up....

owh i love weekends...

ajie
1:17 p.m
11 April 2010
Putrajaya

12 comments:

Al Hadi said...

enjoy your weekend, bro :D

Cikgu ILi said...

Weekends la penawar kepada 5 hari yang penat..

Syoknye Akmal..kuatkan semangat..nanti kalau ko lagi kurus mesti nampak lagi muda remaja.

marmalade said...

laaaaaaaa kenapa tak sms? i didn't do anything today, was lazying around because was darn tired but if someone asked me out, i would have gone out.

muhamadakmalwahab said...

hadi :
i am enjoying it...

mala :
i tot you are still in vietnam...next week we have our coffee break wokey...then you can fill me details about vietnam trip and also maybe some 'knowledge sharing' session...hahaha

cikgu ili :
ya betul...aku sedang cuba untuk mengempiskan perut ini...yee haa

nihadriz said...

akmal, aku teringat perbualan kat williams!!! aku ketawa sampai nangis okayyyy~!!! (nak sket ****k...wtf???:P)

muhamadakmalwahab said...

hahahaha...lagi dasat daripada serena williams dengan kerepek pisang kan...hahahah

papaYA said...

marshmallow cannot be eaten kan.
click here

muhamadakmalwahab said...

yaya :
ini marshmallow 100% halal aku beli kat flea market MARDI setiap sabtu malam tu...yang jual melayu and dia sendiri yang cakap halal...so aku percaya ajer ler...

papaYA said...

Oh ye ke ehehehehe
1 information baru yang sangat berguna.
Boleh order dengan ko nanti. Aku kepingin mahu makan marshmallow lagi :)

nihadriz said...

ko ingat benda tu mcm cake ke boleh divide??? i wonder what will happen to your wife! :P

muhamadakmalwahab said...

yaya :
nanti malam sabtu jom ajak abang joe ko skali gi flea market kat MARDI itu...layan gak gi situ...tak sesak sangat...boleh makin go-kart lagi...hehehe

ha :
aperkah ko cakap ini?
tak paham...
adakah dalam konteks penulisan ini???

nihadriz said...

sila refer perbualan di williams.