Saturday, August 28, 2010

MEGA SALE Next To MOF

I should had never went there...

But its too late...the damage is already done...i should had just leave my credit cards at home...owh denggg...it was freaking cheap...seriously talking...and i am not a shopaholics (denial state)...but the prices posted really intrigued me...arghhh....it is kinda ironic that the sale was held next to the building owned by an organisation which handle budgetting...and responsible for all the budget cuts...but there it was...the sale that incite people to spend shamelessly...hahaha...

Went there with no intention whatsoever to buy anything...but i just can't resist myself...walk out from there with yet another pair of shoes...owh shoot...i almost bought three of them...seriously talking...i am not joking...but my logic side of mind whispered to me about my other expenses...so i just went out with one...New Balance sneakers...for RM80...initially there was also Nike and Adidas sneakers in my hands as well...owh god...and i already have enough shoes (for a guy) to last me a lifetime (okay that is a bit exaggerated lah)...

Not only satisfied with that...i almost bought another office sling bag as well...deng cun weih...but i whispered to myself...mimie already got me one of those for my birthday this year...then there was mattress...deng sedap weih...mebi tidoq sampai tak boleh bangun pi kerja nanti...i whispered to myself again...my car needs fixing...okay...then there was this cool sofa...deng selesa weih...i whispered to myself again...my flat is small and cant accomodate sofa that big....then there was this LCD tv...deng cheap weih...i whispered to myself once more...i already have a still good tv at home...then there was shirts...deng cheap weih...i whispered to myself...mana aku mau letak baju dah...closet tu dah penuh dah...owh god...alhamdulillah...whispering to myself logically seems to take in effect...i just walk out with one pair of shoes...

But seriously...MEGASALES are a great way to boost the economy...but not really good for an easily persuaded guy like me...hahaha...but i am happy enough that i dont walk out of the place with yet another set of items that i really dont need...okay la tu...hehehe...

ajie
12:16 a.m
29 August 2010
Putrajaya

10 comments:

SurayaHarris said...

I bought 1 summit wedges myself semalam mal..and a new chiffon baju kurung with beadings..have to cancel the kaftan.Shah agreed I look like a tupai terbang (pregnant one lak tu)..brrrrr

patunghujan a.k.a cik teruterubozu said...

parah u akmal
nasib baik bisikan2 tu diterima hati nurani u
if not...kureng laa duit raye utk anak buah u
cian kt depa
new pair of shoes?
ok laa tuh
hilang 1 kasut for this year, tp replacement dia xtau dh brp new shoes u dh beli kn
bg i pinjam laa kredit card u lak

papaYA said...

Went there yesterday.
Oleh sebab main objective ialah mencari kasut kerja Wan, kitorg focus kat situ jer. Tapi sempat jeling kat bed spread, handbags and baju kurung siap..
Sadly, kasut kerje yang Wan berkenan semua range harge >RM180. Jadi kami ke Alamanda, sales kat Par*son lagi best!!!!! banyak pilihan dan murah sampai rambang mata tak tau nak pilih mane pulak.

Anyway, barang2 lain yg sempat dijeling, semua lebih kurang harga kat Sogo. Handbag E*le tu murah jugak.

Tapi yang sedihnya, ibu bapa shopping sampai tak ingat anak. Ade sekali tu, aku alihkan pram (dengan baby 1) makcik ni ke tepi sikit sebab dah la besar gedabak menutup jalan, makcik tu tak tengok 1 glimpse pun. Amazing, memang misi penculikan anak boleh dibuat dengan jayanya kat sana..............

Hasina Terebuzzu said...

"i am not a shopaholics (denial state)" <--- tak ble blah.. berploh kali ko kata.. tapi yg betulnya ko mmg shopaholics! guys version nyer..

" already have enough shoes (for a guy) to last me a lifetime" <--- adoi mal.. dh jd 20 pasang kot kasut ko kn? jgn ilang ms pi wat cuci keta dah ye...

**jeles siot.. ko mmg kaya.. senang2 je ble blli apa yg ko berkenan**

fadhlullahomar said...

owh..aku ada 1 shocking story about MEGA SALES...

basically it runs in all departmental store...jusco,isetan etc.

cerita daripada kawan aku yg spent 8 years working kat jusco...

cerita yang kalau ko dengar ko akan cakap "sial!! xnak aku shopping lagi."

muhamadakmalwahab said...

cikgu suraya :
tupai terbang? hahahaha...kalakar arrr shah...

patunghujan :
owh tidak...i nak kensel my credit card terussss...tahun depan...hehehe...

yaya :
aku rasa memang harga dia dengan sogo lebih kurang sama...also dia punya choice tak banyak cam kat shopping malls...tapi the variety of items tu yang intrigued me alot...kasut kerja dia semua sucks...itu sebab aku cuma aim sneakers ajer...tapi serious memang sneakers dia murah...
and betul...makcik pakcik tu cam tak peduli anak diorang buat aper pon sebab dok asyik sangat dok shopping...bahaya tul...

muhamadakmalwahab said...

ina :
aku bukan seorang shopaholics...kasut aku tak ler sebanyak ko...tapi aku taknak bagitau brapa banyak...heheh...siot ajer...cleah mana yang aku kaya tu...ko lagi ler kaya...dok berekspedisi menyelam bagai...hehehe...

fadh :
cerita la kat aku cerita tu...pls pls pls...
p.s:aku heran apesal kat mega sales sebelah mof tu some of the items ada tag harga jusco dengan parkson...

Hasina Terebuzzu said...

hello pakcik.. kasut aku 4 pasang je.. kasut ko? sebakul ok?? smpai ilang sebelah kasut kt kedai cuci keta pon riuh serumah! ahahahhaha... (lagi tak mau ngaku kah? saksi ramai wei)

muhamadakmalwahab said...

ina :
4 pasang jer...aku tak banyak pasang pon...sepasang ajer kasut gi kerja...mesti la aku bising sebab aku takdak kasut and sebelah plak boleh hilang...huhuuhhu...hahaha...

fadhlullahomar said...

hehehe...cerita ni semua orang dah tau actually. so that's way KPDNHEP (nama baru ape ye?) dah take several actions to curb departmental2 store ni punya mega sale.

ada certain items ni diorang mark up harga dulu before kasik diskaun.

kita yang tak tau ni igt just rumours tapi member aku admit die salah sorang la yg buat onar tu kat jusco.