Thursday, August 12, 2010

Yang Mana Satu

Esok nak buka posa dengan adik-adik aku 2 orang tu...

Still contemplating where to...either corus hotel in KL which cost about RM42.50++ (1/2 price promo for the first week of ramadhan...or concorde inn KLIA cost about RM49++...or KGPA for RM48++...or the nearest is Chakri Alamanda for RM42++...

Skali skala...bukannya slalu jumpa adik adik aku...and of coz la aku dengan mimie bayaq sendiri and both of us would split the bill to pay for anne...tapi still tak tau kat mana...rasa cam nak gi ajer bazaar ramadhan tu pastu beli segala mak nenek benda kat situ then buka posa kat rumah....tapi sebab anne sorang ajer pompuan...cam tak brapa elok la plak memandangkan rumah aku tu semua laki...

I wouldn't mind to spend for this particular occassion...as it is with my siblings...i know some (actually majority) out there would think that buffet ramadhan is just a waste of money and nanti ponteng solat terawih and what not...but i think we are allowed to reward ourselves some treats every now and then after working hard...terawih boleh dilakukan secara berjemaah di rumah juga ya...hurmmm...

Tapi aku dok tengah pikiaq nieh...cam menarik ajer nak gi corus hotel tu...hehehe...

ajie
9:40 a.m
13 August 2010
Putrajaya

12 comments:

fird said...

buffet ramadhan kat hotel, kalau betul2 makan puas2 tak rugi. kalau beli sikit2 lama2 jadi bukit kat pasar ramadhan, lepas tu tak habis, tu pun membazir.

papaYA said...

Bos aku cakap, cyberlodge kat cyberjaya tu best. Tempat solat pun selesa.

marmalade said...

i think berbuka kat rumah lagi best kut. hahahah. tapi yelah, kesian your adik perempuan nanti.

muhamadakmalwahab said...

fird :
betul betul betul...itu sebab aku rasa kalau aku dengan adik aku gi buffet rasa tak rugi...sebab kitorang memang makan bebetul...pastu balik semayang terawih kat rumah...hehehehe...

yaya :
cyberlodge tu mahal sangat la yaya...tahun lepas aku gi gardens hotel and residence...terbayek...dapat kupon buka posa free...tahun ni tak dapek ler...RM100 satu kepala...~pitam~

Phoebus Athenos said...

weh korang ada list tak prices for ramadhan buffet kat klang valley? nak nak nak!

yaya: your blog ada malware laa..takleh bukak

hanieharis said...

mamal, kwn aku tiap2 taun gi Concorde KLIA. di kata sedappp dan murah..cuba gi survey skett

Hasina Terebuzzu said...

wow.. aku nmpk rm10 ko akan melayang neh.. mariiiii... mariii...

papaYA said...

eh silap ar, bukan cyberlodge, bos aku cakap dekat2 dengan Pullman. Area orang naik kuda. Tahun RM30, siap ade tempat solat terawikh.

Aku n Wan tak berbaloi pergi bufet ramadhan. Semalam masak cucuk bilis semangkuk pun, kitorang kenyang sampai kul 12.

nihadriz said...

teringin nak pegi makan buffet tetapiii...perut ku kecillll dah tak larattttttttttttt...

arghhh...
pegi seoul garden jom? :D

dhr said...

sini jgn harap la nak ade buffet ramadhan mewah dan best mcm kat Malaysia. Nasib baik kami berdua mmg jenis dari dulu suke berbuka masakan rumah sahaja..=)

muhamadakmalwahab said...

cik hayati :
skali skala...hehehe...

deham :
aku ada...nanti aku emel...hehehe...

che bimb :
bulan depan aku nak gi dengan adik aku...RM49++...

muhamadakmalwahab said...

ina :
tak paham...hahaha

yaya :
owh...equestrian tu...skg ni dah jadi RM50 dah...huhuhuh...minggu depan ada orang nak bawak aku gi makan kat situ...hehehe...

ha :
seoul garden bukan buffet kah???cess...

dian :
kat sana apa specialty berbuka...kat sini aku tak lepas arrr ayaq tebu...best siottt...hehehe